Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol v hlavní roli

DĚČÍN - Rozhodli se za něj nezaplatit. 

Utekl i s lupem

DĚČÍN - Děčínští policisté pátrají po návštěvníkovi místní drogerie v centru Podmokel, který do obchodu zavítal pátého října a z vystavených regálů so odebral zboží v hodnotě přesahující čtyři a půl tisíce českých korun. Do oka mu padly řasenky světoznámé kosmetické značky. Pracovník bezpečnostní agentury se mu v jeho spěšném odchodu snažil zabránit, leč vykutálený zákazník mu při spěšném odchodu bez zaplacení vybraného zboží jeho zákrok zkomplikoval a kromě fyzického napadení mu navíc začal vyhrožovat nakažením nebezpečné nemoci. Incident podmokelští strážci zákona šetří s ohledem na přečiny krádeže a nebezpečného vyhrožování. Pracovník ostrahy byl převezen k ošetření do nemocnice a policisté na případu nadále pracují.

V hlavní roli alkohol

DĚČÍN - Děčínští policisté v uplynulých týdnech pracovali na několika případech krádeží alkoholu v obchodech. První případ se odehrál v obchodním domě v Obloukové ulici v Děčíně. Koncem letošního června do něj zavítal zákazník z Královéhradeckého kraje, který pronesl prostorem pokladen bez zaplacení dvě lahve irské whiskey. Nejen po zboží v hodnotě 1.198,- Kč začali pátrat děčínští policisté, kteří incident zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení s ohledem na přečin krádeže. V pondělí osmého října 2018 si ústy policejního inspektora zaznělo směrem k šestatřicetiletému muži sdělení podezření a věc je jím dále postoupena k rukám státního zástupce.
Druhý případ se odehrál v polovině letošního července v děčínské ulici U Tvrze. Do zdejšího krámu mezi panelovými domy zavítal devětadvacetiletý muž, který si vybral láhev ginu. Placením se nezabýval a prostorem pokladen prošel bez něj. Policisté byli o incidentu informováni zaměstnanci obchodu o pár dnů později a pustili se do prověřování všech okolností. Postupně se rýsuje další případ možného přečinu krádeže…

VARNSDORF – Místní policisté od sedmého října prověřují okolnosti zmizení různých nápojů z chladicího boxu, který byl umístěn vedle prodejního stánku s tabákovými výrobky. Policisté po ohledání místa činu zjistili násilné vniknutí a úbytek nealkoholických i alkoholických nápojů přesahující škodu ve výši osm tisíc českých korun. Šlo především o nápoje v plechovkách. Noční nepříjemnost prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.
V neděli sedmého října letošního roku byli varnsdorfští policisté informováni ještě o možné krádeži jedné lahve americké whiskey, kterou pracovníci obchodu ve varnsdorfské ulici Čs. mládeže ohodnotili částkou 489,- Kč. Přišli o ni krátce před desátou hodinou dopoledne rukou zákazníka, jenž jí nezaplatit, a tak se incident objevil pod jejich drobnohledem. Doposud zjištěné informace směřují především k přečinu krádeže. 

Děčín 8. října 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem