Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol v dechu mladistvých

ZLÍNSKO: Dvě kontroly = deset podnapilých mladistvých.  

Policisté z obvodních oddělení ve Valašských Kloboukách a ve Vizovicích se během víkendu zaměřili mimo jiné na dodržování zákazu podávání a prodávání alkoholických nápojů mladistvým osobám. A na obou odděleních museli porušení tohoto předpisu vyšetřovat.
V noci z pátku na sobotu provedli kontrolu zejména restauračních zařízení policisté na Valašskokloboucku. A odhalili hned čtveřici podnapilých mladistvých ve věku od patnácti do šestnácti let. Nejvíce nadýchala šestnáctiletá dívka, a to 0,87 promile alkoholu.
Podobný problém řešili ve Slušovicích i policisté z vizovického obvodního oddělení, ovšem až během následující noci. O půlnoci kontrolovali policisté šestici mladých lidí, kteří již na první pohled nesplňovali osmnáctiletou věkovou hranici pro legální podávání alkoholu. Nejmladší dívce ještě nebylo ani patnáct let a nadýchala 0,89 promile alkoholu. Nejvyšší hodnotu z povedené šestice vykázala zkouška u šestnáctiletého chlapce, a to 1,14 promile alkoholu v dechu. Všech šest podnapilých osob tak muselo zábavu okamžitě ukončit, neboť je čekala cesta k rodičům. A z čeho se vlastně mládež opila? V baru si nikdo nic koupit nestihl, neboť je tam překvapili policisté. Všichni však popíjeli ještě před půlnocí, a to slivovici, kterou z domu přinesl patnáctiletý hoch.

 

27. ledna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem