Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol udělal za volantem své…

RAKOVNICKO – Opilý řidič narazil do protijedoucího automobilu. 

V pondělí 6. září, po osmé hodině ranní, vyjížděli policisté společně s dalšími složkami integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě k obci Oráčov, kde se střetla dvě vozidla.

Podle dosavadního šetření ke kolizi došlo pravděpodobně tak, že 26letý řidič jel v osobním vozidle Renault ve směru od Jesenice na Rakovník, přičemž před Oráčovem nezvládl vlivem nepřiměřené rychlosti a požitého alkoholu projíždění táhlou levotočivou zatáčkou, což mělo za následek částečné vyjetí mimo komunikaci. Poté se mu podařilo vrátit s vozem zpět na silnici, jenže následně přejel do protisměru, kde přední částí automobilu narazil do levé přední části protijedoucího Citroenu se 40letou řidičkou.

Policisté oba účastníky dopravní nehody vyzvali k dechové zkoušce, kdy u ženy byla negativní, zatímco u muže byl výsledek pozitivní s hodnotou 1,30 promile.

Při střetu došlo ke dvěma lehčím zraněním obou řidičů, s nimiž byli převezeni na ošetření do rakovnické nemocnice.
Šestadvacetiletý motorista je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, neboť pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
7. září 2021

vytisknout  e-mailem