Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Alkohol, toxi i jízda bez řidičáku“

TRUTNOVSKO – Takový je výčet posledních několika dní. 

STOP policie.jpgPolicisté na Trutnovsku i o prázdninách kontrolují řidiče a ukazuje se, že je to potřeba. Hříšníků, kteří ohrožují ostatní účastníky silničního provozu a nerespektují zákon, je stále dost. Od pátku 27. července jich muži zákona odhalili hned sedm, kteří buď řídili pod vlivem alkoholu, drog či bez řidičského oprávnění, nebo se odmítli podrobit testu na přítomnost alkoholu a návykových látek. Všem pak policisté zakázali další jízdu a v případě uznání viny jim ze spáchání přestupku hrozí u správního orgánu pokuta až do výše 50 tisíc korun, ale i zákaz řízení.

Při silničních kontrolách během uplynulého víkendu v Jánských Lázních, Svobodě nad Úpou a Vrchlabí prokázal provedený test na drogy hned u tří řidičů přítomnost amfetaminu a metamfetaminu.

Další dva účastníci silničního provozu se na výzvu policistů odmítli podrobit dechové zkoušce i testu na drogy v Trutnově. Jeden na sebe upozornil, když jel u nákupního centra Family na kole po chodníku. Druhý ještě navíc řídil osobní vozidlo, ač není držitelem řidičského oprávnění.

V obci Hostinné dále policisté zastavili dvaapadesátiletého muže, který usedl za volant i přesto, že není držitelem řidičského oprávnění. Toto pozbyl již v roce 2013. Dechová zkouška u něho dopadla s negativním výsledkem.

Naopak pozitivní hodnoty s výsledkem 0,33 a 0,32 promile alkoholu ukázala dechová zkouška u řidiče v Úpici. Také on se bude zodpovídat za své počínání.

prap. Lukáš Vincenc
1. srpna 2018, 10:01

vytisknout  e-mailem