Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol se pije dál

VSETÍNSKO: Během víkendu jsme přistihli 6 řidičů pod vlivem alkoholu.  

Od pátečního večera platí zákaz prodeje a nalévání alkoholu nad 20 procent. Podle počtu zjištěných opilých řidičů v našem okrese je zřejmé, že lidé buď pijí z vlastních zásob, nebo hojně konzumují alkohol, na který se prohibice nevztahuje. Od pátku do neděle jsme zjistili šest řidičů, kteří jeli pod vlivem alkoholu. Dva z nich dokonce způsobili dopravní nehodu.
 
V sobotu dopoledne způsobil na náměstí v Rožnově p. R. dopravní nehodu vlivem alkoholu třiašedesátiletý řidič ve Škodě Favorit. Opilý řidič, který měl v dechu 2,80 promile, narazil při parkování do kovového sloupku. V neděli ve tři hodiny ráno zase bourala ve Stříteži nad Bečvou ve vozidle Škoda Felicie jedenadvacetiletá mladá žena z Rožnova p. R., která narazila vlivem opilosti do sloupu elektrického vedení. V dechu měla téměř dvě promile. Lustrací jsme zjistili, že dívka vůbec nevlastní řidičský průkaz. Řidič i řidička jsou podezřelí z tr. činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let. Nehody se obešly bez zranění.
 
Další čtyři řidiče přistihli policisté při jízdě pod vlivem alkoholu v Hutisku Solanci, v Zašové, ve Lhotce nad Bečvou a v Bystřičce. Pánové za volantem nadýchali od 1-2 promile. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jim hrozí až roční trest odnětí svobody.
 
 
 
17. září 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem