Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol – příčina mnoha problémů

ZLÍNSKO: Muž zmlátil svou exmanželku do krve. 

Alkohol je příčinou mnoha problémů, které musí v konečném důsledku vyřešit Policie ČR. Například v sobotu večer musela naše hlídka zasahovat v jedné obci na Luhačovicku, kde se přeli dva bratři: jeden nadýchal 2,51 a druhý 3,26 promile. Pětatřicetiletý muž s nižší dávkou alkoholu napadl podle všeho svého o rok mladšího bratra. Díky včasnému zásahu policie zůstalo jen u verbálních útoků. Starší ze dvojice skončil na obvodním oddělení v Luhačovicích a bude se zpovídat z přestupku proti občanskému soužití.
Mnohem horší incident se odehrál tentýž den ve večerních hodinách v Tečovicích. Značně opilý muž tady napadl svou bývalou manželku, se kterou bydlí v jednom domě. Muž (1964) se posléze přiznal, že jí sprostě nadával a pak ji zbil a to tak krutě, že jí způsobil pohmožděniny v obličeji a naštípnul jí nosní kůstky. O rok mladší žena musela vyhledat lékařské ošetření. Násilník nadýchal 2,7 promile alkoholu. Doposud nikdy nebyl soudně trestaný, teď je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, za což mu hrozí až tříleté vězení. Vzhledem k tomu, že ataky ze strany obviněného muže v této domácnosti nebyly poprvé, policisté se rozhodli ho z preventivních důvodů na deset dnů vykázat z domácnosti. 
Svou družku napadl v neděli dopoledne muž z Brumova-Bylnice. Jednačtyřicetiletý muž jí nadával a útočil na ni i fyzicky, naštěstí ji však nijak nezranil. Nadýchal 2,4 promile. V tomto případě jsme jeho jednání po důsledném zvážení ohodnotili jako přestupek proti občanskému soužití.

 

16. srpna 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem