Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol nadýchalo devět řidičů

ZNOJEMSKO: Čtyři měli v krvi více než jedno promile. 

     Od pátku do neděle jsme zjistili v provozu na pozemních komunikacích celkem devět řidičů pod vlivem alkoholu. Šest vyšlo najevo při běžné silniční kontrole a tři při šetření dopravních nehod. Mezi přistiženými bylo osm mužů a jedna žena ve věku pětadvacet až sedmašedesát let. Jeden z Břeclavska a všichni ostatní ze Znojemska. Dva měli do půl promile, dva mezi půl a jedním promile a čtyři přes jedno promile alkoholu v krvi. Jeden se této zkoušce odmítl podrobit, ale zjevně pod vlivem alkoholu byl. Jemu i dalším jsme ihned řidičské průkazy zadrželi a všem zakázali pokračovat v další jízdě.
     Neslavné prvenství získal devětadvacetiletý muž z našeho regionu. V pátek o půl desáté večer projížděl se svým osobním autem Kia Sephia Moravským Krumlovem a v krvi mu proudilo 1,88 promile alkoholu.       
     1,87 promile nadýchal dvaatřicetiletý řidič Peugeotu 406 před půlnocí z pátku na sobotu v obci Hostěradice.
     S hodnotou 1,62 promile alkoholu havaroval v sobotu v podvečer v obci Vracovice sedmatřicetiletý motocyklista (viz samostatná zpráva).
     1,06 promile byl výsledek dechové zkoušky dvaapadesátileté ženy, která před devátou hodinou večerní projížděla Moravským Krumlovem s osobním autem Suzuki.   

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem