Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol ho asi zbavil soudnosti

DĚČÍNSKO - Sedl si za volant pod vlivem alkoholu a drog hned dvakrát za sebou a další zprávy. 

Alkohol ho asi zbavil soudnosti

     Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 37letému řidiči, kterého v úterý večer zastavili v Děčíně Podmoklech. Při dechové zkoušce mu naměřili přes 1,9 promile alkoholu, navíc měl pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Hlídka mu na místě zadržela řidičský průkaz, policisté muži zakázali další jízdu a předvolali ho k výslechu, a protože s naměřenými hodnotami souhlasil, neomezovali ho na osobní svobodě.

     Slib, že už řídit nebude, ale muž nedodržel. Už o chvíli později ho ve stejném autě zastavili policisté z oddělení hlídkové služby, tentokrát už byl podnapilý řidič zadržen a noc strávil v policejní cele, za porušení zákona by mohl strávit až rok ve vězení.

Vykradená chalupa

     Z přečinů porušování domovní svobody a krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v katastru Varnsdorfu vloupal do rekreační chalupy. Odnesl si notebook, televizi, svářečku, přímočarou pilu a další nářadí, celková škoda byla vyčíslena na více jak padesát tisíc korun. Po odcizených věcech i zloději, kterému hrozí až tříletý trest odnětí svobody, nyní policisté pátrají.

Násilím vnikl na ubytovnu

     Policisté obvinili z přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování 43letého muže, který je podezřelý, že včera ráno násilím vnikl do bytu na ubytovně na Děčínsku, kde bez souhlasu majitelky setrval a odmítal byt opustit. Uvnitř fyzicky napadl úderem pěsti do obličeje poškozeného muže a vyhrožoval mu fyzickým napadením a újmou na zdraví. Policisté agresora, který už má s porušováním zákona nemalé zkušenosti, zadrželi, v případě odsouzení by mohl strávit za mřížemi až tři roky.

21. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem