Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol, drogy a jízda v zákazu řízení

KLADENSKO – Za volantem se další tři řidiči dopustili trestných činů. 

Policisté obvodního oddělení Stochov v odpoledních hodinách dne 29. června 2020 v ulicích S. K. Neumanna a Jaroslava Šípka ve Stochově kontrolovali v rámci silniční kontroly osobní vozidlo tovární značky BMW. Policejní hlídka vyzvala řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k provedení dechové zkoušky a testu na drogy. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je dvaadvacetiletý muž ze Sokolovska. Dechová zkouška na alkohol byla s negativním výsledkem a u testu na drogy byl výsledek pozitivní. Řidič se dále podrobil v kladenské nemocnici lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Při silniční kontrole byla policejní hlídkou ve vozidle nalezena krabička s osmnácti kusy paliček rostlinné sušiny, která byla zajištěna do bezpečnostního sáčku a předána k dalším expertízám.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který podezřelému muži hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 roku.

Dále kladenští policisté v současné době prošetřují případ trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, z kterého je podezřelý pětadvacetiletý muž z Kladna.

Podezřelý muž řídil osobní vozidlo značky Renault v nočních hodinách v měsíci červnu na čerpací stanici v Americké ulici v Kladně Kročehlavy. Tohoto protiprávního jednání se dopustil, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že má Okresním soudem Kladno mimo jiné uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu šedesáti měsíců, a to do srpna 2024. Za tento skutek hrozí podezřelému muži maximální trest odnětí svobody až na 2 roky.    

Dne 30. června 2020 kolem třiadvacáté hodiny v ulici Kralupská v Kladně zastavili ke kontrole policisté osobní vozidlo tovární značky Dacia Logan. Provedením dechové zkoušky bylo zjištěno, že řidič vozidla požil před jízdou alkoholické nápoje, neboť dechová zkouška byla pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,65 promile alkoholu v dechu.

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a jednačtyřicetiletému pachateli hrozí za toto protiprávní jednání maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
1. července 2020

vytisknout  e-mailem