Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol do silničního provozu nepatří

PRAHA VENKOV-JIH – Do dopravně bezpečnostní akce se v týdnu od 3. do 9. letošního srpna zapojili policisté územního odboru ze služeb dopravní i pořádkové policie. 

S ohledem na uplynulé roky se Policie České republiky snaží právě v tomto letním období ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit tak nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti.

V průilustrace dechová zkouškaběhu akce se policejní hlídky zaměřily zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, jakož i dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě. Policisté celkem zkontrolovali 153 vozidel, kdy při kontrole odhalili 14 dopravních přestupků, z toho ve třech případech zjistili, že vozidla mají nevyhovující technický stav k provozu na pozemních komunikacích. Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu ani jiné návykové látky. 
Se silniční kontrolou se tak mohli během akce řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu, setkat ve vybraných lokalitách územního odboru, a to nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa.

Policisté z Prahy venkov-JIH se budou i v následujících letních měsících věnovat kontrolám na pozemních komunikacích a zajišťovat tak bezpečnost a plynulost silničního provozu.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
10. srpna 2020

vytisknout  e-mailem