Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol dělá s řidiči divy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Porušil zákaz a řídil opilý. 

Dvou vážných prohřešků se v sobotu 8. září dopustil dvacetiletý řidič vozidla značky Peugeot. Policejní hlídka ho zastavila krátce před půlnocí v Hluku v ulici Závodní. Muž nejprve nepředložil řidičský průkaz. Jak později policisté zjistili, ani jej předložit nemohl, neboť má od minulého roku vysloven zákaz řízení. Řidič nejen že porušil zákaz, ale navíc následně nadýchal 1,26 promile alkoholu. Za jeho nezodpovědné jednání mu nyní hrozí až dvouleté vězení a zákaz řízení.

O hodinu později vyjížděli dopravní policisté do Nezdenic, kde boural dvaadvacetiletý řidič BMW. Ten jel od místního železničního přejezdu ke hřbitovu. Jenže vypitý alkohol udělal své. Tak se stalo, že řidič při průjezdu pravotočivé zatáčky ve stoupání nezvládl řízení a i přes to, že brzdil, vyjel vlevo mimo silnici. Přes chodník vyjel do záhonku, kde se auto převrátilo na střechu. Při nehodě se zranil jak řidič, tak i jeho spolujezdec. Přivolaní policisté dali mladému muži dýchnout. Přístroj vykázal hodnotu 2,14 promile alkoholu. Škoda, která při nehodě vznikla, je předběžně odhadnuta na sto tisíc korun. Za tuto jízdu muži hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Velké štěstí měl policista, který v pondělí v pět hodin ráno zastavoval Škodu Fábii jedoucí od Šumic. I přesto, že již z dálky dával řidičce směrovkou signál k zastavení, vozidlo jelo pořád stejnou rychlostí. Policista musel uskočit, protože fabie pokračovala dál v jízdě. Hlídka okamžitě nasedla do služebního vozidla a jela za ní. Po chvíli se jim vozidlo podařilo zastavit.  Řidička nadýchala 1,32 promile alkoholu. Policisté jí zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Poté ženu odvezli do zdravotnického zařízení k odběru krve. Případem se i nadále zabývají.

Alkoholu se v uplynulém týdnu nevyhýbali ani cyklisté. V neděli ráno projížděl padesátiletý muž ulicí Větrná v Uherském Hradišti. Tam mu ale nevyšel odbočovací manévr do ulice Solná cesta. Tak se stalo, že z kola spadl a způsobil si zranění. Ještě před tím, než ho záchranáři převezli do nemocnice, se podrobil dechové zkoušce, která odpovídala celé situaci. Muž nadýchal 2,22 promile. Ve správním řízení mu nyní hrozí tučná pokuta. 

Počet zjištěných přestupků

7. 9. – 13. 9. 2018

31. 8. – 6. 9. 2018

Řidič pod vlivem alkoholu

5

11

Řidič pod vlivem drog

2

2

Překročení maximální rychlosti

16

43

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

20

17

Nepoužití bezpečnostních pásů

16

10

Telefonování za jízdy

10

3

Špatný technický stav vozidla

17

8

Neoprávněné zastavení a stání

1

0

Chodci

0

1

Cyklisté

1

6


14. září 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem