Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol ani drogy za volant nepatří

KLADENSKO - Policisté o víikendu zjistili u čtyř řidičů alkohol a u dvou drogy při jízdě. 

Kladenští policisté v průběhu uplynulého víkendu při výkonu služby prováděnou kontrolní činností zjistili šest řidičů podezřelých z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a dva podezřelé řidiče z trestného činu maření úředního rozhodnutí.
 
Posilněni alkoholem usedli za volant čtyři řidiči ve věku dvacet šest, třicet dva, čtyřicet dva a šedesátá tři let. Po provedení dechových zkoušek u řidičů byly naměřeny hodnoty ve výši 1,01, 2,16, 2,8 a 3,42 promile alkoholu v dechu.
 
Nejvyšší naměřená hodnota 3,42 alkoholu v dechu byla u čtyřiceti dvouletého řidiče ze Stochova, který byl policejní hlídkou kontrolován ve vozidle Škoda Felicie v sobotu již v dopoledních hodinách v ulici Vítězná v Kladně.
 
Druhou nejvyšší hodnotu 2,8 alkoholu v dechu byla zjištěna u šedesáti tříleté řidičky v poledních hodinách v obci Smečno v sobotu 18. dubna 2015. Policejní hlídka řidičku vyzvala, aby si zajistila své vozidlo proti odcizení a následovala ji na lékařské vyšetření. Vzhledem k tomu, že byla u řidičky důvodná obava, že bude v trestné činnosti pokračovat, byla zadržena a eskortována do policejní cely. Následující den byla propuštěna na svobodu.
 
Naměřená hodnota 2,16 alkoholu v dechu byla u cizího státního příslušníka.
 
V pátek 17. dubna a v neděli 19. dubna 2015 byli při kontrolní činnosti zjištěni dva muži ve věku dvacet šest a třicet let, kteří usedli za volant posilněni návykovou látkou. Při policejní kontrole se podrobili testu na drogy, jejichž výsledek byl s pozitivním výsledkem na látku amfetamin.
 
Dále policisté při kontrolách na pozemních komunikacích zastavili dvě vozidla, jejichž řidiči ve věku dvacet jedna a čtyřicet let měli zákaz řízení motorových vozidel.
 
Policie opětovně upozorňuje řidiče, že za volant každý řidič má povinnost usedat bez jakéhokoliv požití návykových látek a vždy by se měl plně věnovat řízení. Všichni řidiči, kteří jakýmkoliv způsobem nedodržují bezpečnostní předpisy a jsou nezodpovědní, vystavující tímto svým bezohledným jednáním sami sebe, ale především ostatní nevinné účastníky silničního provozu v nebezpečí na silnicích.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. dubna 2015

vytisknout  e-mailem