Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol ani drogy za volant nepatří

KLADENSKO - Řidiči posilněni návykovými látkami usedli do vozidel. 

Policisté v rámci výkonu služby v průběhu několika dní opět zjistili řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu nebo drogy a nyní jsou prošetřováni z podezření trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a nebo maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Policie neustále vyzývá řidiče, aby při usednutí za volant jakéhokoliv dopravního prostředku, vždy věnovali při řízení maximální pozornost a byli vždy obezřetní. V žádném případě za volant nepatří požití alkoholu a ani drog.
Všichni řidiči by měli být ohleduplní, neboť svou nebezpečnou jízdou a neukázněným jednáním za volantem, a to především pod vlivem jakýchkoliv návykových látek ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy ostatním účastníků silničního provozu.
 
V brzkých ranních hodinách byl policejní hlídkou zastaven řidič s osobním vozidlem Škoda Felice v ulici Pod Zámkem v Kladně. Při provádění kontrolní činnosti byl čtyřiceti pěti letý řidič z Kladna vyzván k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a u řidiče byla naměřena hodnota 1,25 promile alkoholu v dechu. Následně se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v kladenské nemocnici. Téhož dne 25. ledna 2015 byl podezřelému řidiči zadržen řidičský průkaz.
 
Při provádění kontrolní činnosti v dopoledních hodinách v obci Smečno na náměstí T.G.M, policejní hlídka zastavila osobní vozidlo značky Peugeot Boxer. Policisté třiceti sedmiletého řidiče z Kladna vyzvali k provedení testu na zjištění návykových látek. Tento test na drogy byl pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Řidič byl vyzván k dalšímu lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu ve slánské nemocnici, čemuž vyhověl. Následně byla podezřelému muži zakázána další jízda. Tento podezřelý řidič je nenapravitelný, neboť byl policejní hlídkou před deseti dny kontrolován na Slánsku a opět byla pozitivní zkouška na drogy
 
Ve Slaném v ulici Brožovského byl kontrolován při jízdě s osobním vozidlem Škoda Felicie padesáti jednaletý řidič, cizí státní příslušník v současné době žijící ve Slaném. Prováděním dechové zkoušky certifikovaným měřícím přístrojem byla u řidiče naměřena hodnota 1,58 promile alkoholu v dechu a dále se podrobil k odběru biologického materiálu. Řidiči byla další jízda zakázána.
 
Policisty oddělení hlídkové služby byl kontrolován po druhé hodině v Kladně v ulici U Vodojemu dvaceti čtyřletý řidič z Kladna v osobním vozidle Opel Astra. Řidič se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem. Další zkouška na omamné látky byla však s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Poté se podrobil dalšímu lékařskému vyšetření.
 
Slánští policisté v nočních hodinách při hlídkové činnosti spatřili podezřelé vozidlo, které zastavili a vyzvali řidiče k předložení dokladů pro řízení a provoz motorového vozidla na pozemních komunikacích. Třiceti sedmiletý řidič se dále podrobil zkoušce na alkohol, která byla negativní, ale provedená zkouška na návykové látky byla pozitivní, a to na látky amfetamin/metamfetamin a canabis. Po policejní výzvě se podezřelý řidič podrobil i dalšímu vyšetření v nemocnici ve Slaném.
 
Policisté zadrželi v odpoledních hodinách řidičský průkaz dvaceti sedmiletému řidiči ve vozidle VW Golf v obci Smečno na Slánsku. Dále byla řidiči zakázána další jízda, neboť po provedené zkoušce testem na návykové látky byla zjištěna přítomnost na látky amfetamin/metamfetamin. Odběr biologického materiálu byl proveden ve slánské nemocnici. 
 
Při odbočování z ulice Po Zámkem v Kladně v odpoledních hodinách nezvládl řízení a havaroval se svým vozidlem značky Mazda do svodidel. Policejním šetřením dopravní hlídky bylo zjištěno, že dvaceti pětiletý řidič z okresu Rakovník má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel do února roku 2016.
 
Na rychlostní komunikaci R6 byla policejní hlídkou provedena kontrola motorového vozidla Mazda, které řídila dvaceti dvouletá žena z Rakovníka, ačkoliv měla zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu osmnácti měsíců do října 2015.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. ledna 2015
 
 

vytisknout  e-mailem