Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol a únava zmohli řidiče

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řídila poté, co si hodně popila.  

Tabulka zjištěných dopravních přestupků za uplynulý týden se razantně změnila pouze ve dvou řádcích. Ubylo řidičů, kteří překračovali maximální povolenou rychlost, a naopak přibylo těch, kteří za jízdy nepoužili bezpečnostní pás. Také se v uplynulém týdnu hodně bouralo a to kvůli nepozornosti, únavě řidičů, ale také díky vlivu alkoholu.

V pátek 19. října krátce po páté hodině vyjížděli dopraní policisté k nehodě, ke které došlo na trase Uherský Brod – Kunovice. Pětapadesátiletá řidička Škody Superb se nevěnovala řízení a vyjela vpravo mimo vozovku na vyvýšený dělící ostrůvek autobusové zastávky, kde narazila do dopravní značky. Po nárazu ujela ještě několik metrů a pak auto zastavila. Podle dechové zkoušky se ukázalo, že měla hodně vypito. Nadýchala 2,83 promile alkoholu. Žena při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Nyní je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který ji hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Čelním střetem skončila dopravní nehoda v Ostrožské Nové Vsi ve středu večer. Třicetiletý řidič Škody Octavie z důvodu tzv. mikrospánku najel do protisměru, kde narazil do Škody Fabie. Při nehodě došlo ke zranění řidiče Škody Octavie, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice k ošetření. Škoda na vozech se vyšplhala na sto padesát tisíc korun.

Maximální povolenou rychlost překročil v buchlovských horách šestapadesátiletý řidič, který jel od Brna na Uherské Hradiště. Dopravní hlídka mu naměřila rychlost 94 km/h místo povolené “sedmdesátky“. Řidič je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který mu hrozí pokuta.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 19. – 25. 10. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

19. – 25. 10. 2012

12. – 18. 10. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

4

9

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

38

83

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

61

25

Telefonování za jízdy

20

27

Špatný technický stav vozidla

35

31

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1

26. října 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem