Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol a pak možná řidič

Víkendoví piráti silnic 

I během posledního březnového víkendu se na rychnovské silnice vypravili i řidiči, kteří před usednutím za volant požili alkohol. Jednatřicetiletý řidič traktoru zn. New Holland se v sobotu v ranních hodinách vypravil na komunikaci mezi obcemi Merklovice a Záměl. Při odbočování vlevo do zemědělského areálu s největší pravděpodobnostní nedal ukazatel směru vlevo a ani se nepřesvědčil o tom, zda může odbočit, aniž by ohrozil řidiče za sebou. Právě ten, jedoucí ve voze zn. Škoda Felicia, začal traktor předjíždět, a to přesně v okamžiku, kdy začal zemědělský stroj odbočovat. Při střetu naštěstí nedošlo ke zranění osob. Dechová zkouška u řidiče traktoru prokázala 0,69 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz.
Dalšího "odvážlivce" zastavila hlídka policistů Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí o půl jedenácté večer. Řidič vozu zn. Citroen Berlingo, jedoucí po místních komunikacích v Borohrádku, se podrobil běžné silniční kontrole. Při dechové zkoušce mu hlídka naměřila 1,42 promile alkoholu v dechu. Tím jeho jízda skončila a i jednašedesátiletému muži byl zadržen řidičský průkaz.
Během další dopravně bezpečnostní akce, která proběhla v noci z pátku na sobotu, sloužící policisté na rychnovských silnicích zkontrolovali 112 vozidel. Při kontrole muži zaevidovali 10 dopravních přestupků, u nichž převažoval nevyhovující stav automobilů. Během této akce nebyla u žádného z řidičů zjištěna přítomnost alkoholu. Kontrolní akce budou v rychnovském regionu pokračovat i nadále.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. března 2011
 

vytisknout  e-mailem