Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol a mladiství

Kontrolní akce na Rychnovsku 

Během prodlouženého velikonočního víkendu se policisté Rychnovska zaměřili mimo jiné i na osoby mladší osmnácti let. V barech, hernách, diskotékách, restauracích  a dalších nočních podnicích, ale i mimo provozovny v parcích, na náměstích nebo hřištích kontrolovali, zda "náctiletí" nepovoleně požívají  alkohol.   

Pozitivní výsledek
Od pátku 22. do pondělí 25. dubna během 6 kontrolních akcí navštívili muži zákona z 5 obvodních oddělení (v Rychnově nad Kněžnou, Dobrušce, Kostelci nad Orlicí, Rokytnici v Orlických horách a Týništi nad Orlicí) celkem 31 provozoven, ve kterých zkontrolovali  78 osob. Na základě předložených osobních dokladů hlídky na místě zjišťovaly věk kontrolovaných a u mladších osmnácti let navíc i to, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Po provedení dechových zkoušek u 11 mladistvých zjistili požití alkoholu. Nejvyšší naměřená hodnota se při kontrole vyšplhala nad jedno promile, přesně na 1,11 promile alkoholu v dechu. Z těchto tří jedniček ve výsledku rodiče opilé osoby zajisté radost mít nebudou, stejně jako zákonní zástupci zbývajících desíti podnapilých pubescentů.  
Preventivně bezpečnostní akce se spolu s policisty zúčastnili i strážníci Městské policie v Rychnově nad Kněžnou, Dobrušce a Kostelci nad Orlicí.
Tyto kontrolní akce budou policisté na Rychnovsku realizovat i nadále. 

por. Mgr. Alena Kacálková
26. dubna 2011

vytisknout  e-mailem