Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol a mládež, trestní odpovědnost a kyberkriminalita

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté besedovali s žáky druhého stupně základní školy. 

V pondělí 5. října 2020, se tisková mluvčí Územního odboru policie Mladá Boleslav, spolu s policistou obvodního oddělení Benátky nad Jizerou, věnovali žákům Základní školy Otevřeno v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku.

Cílem besedy na téma alkohol a mládež, trestní odpovědnost a kyberkriminalita bylo podpořit zdravý vývoj dětí a mládeže a informovat je o jejich právech, ale i povinnostech. Důraz byl kladen především na protiprávní jednání mladistvých, výchovné problémy a možnosti, jak mohou být z pozice jednotlivých institucí řešeny.

Během dopolední přednášky jsme zmínili příklady provinění, kterých se mládež nejčastěji dopouští, vysvětlili rozdíl mezi přestupkem a trestným činem a dostali jsme se i k druhům trestů pro mladistvé. V rámci tématu „Alkohol a mládež“ byly kromě základních informací žákům vysvětleny konkrétní příklady s trestně právními důsledky.

V závěru jsme se věnovali bezpečnému chování na internetu, kde jsme přiblížili problematiku anonymity, falešné identity, zveřejňování osobních údajů, fotografií a další úskalí virtuálního světa.

Věříme, že námi předané informace žáky zaujaly a rozšíří jim obzor v dalším životě. Mnohdy právě nevědomosti vedou k problémům, kterých později mohou litovat.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
5. října 2020

vytisknout  e-mailem