Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol a kolo, to nejde dohromady!

NÁCHODSKO – Statistiky nehod s alkoholem zvýšily dvě nehody cyklistů. 

O tom, že na jízdním kole je lépe se pohybovat střízlivý, se na Náchodsku během nedělního podvečera 9. 6. 2019 přesvědčili hned dva cyklisté, respektive jeden cyklista a jedna cyklistka.

Senior ujel jen pár metrů
V Hronově v Čapkově ulici na autobusovém nádraží havaroval deset minut po páté hodině odpoledne 68letý cyklista, který vyjížděl ze dvora domu. Muž při zatáčení vpravo nezvládl manévr a upadl i s jízdním kolem na vozovku. Přivolanými zdravotníky byl převezen s lehkým zraněním do nemocnice na další ošetření. Protože nebyl ze zdravotních důvodů schopen se podrobit dechové zkoušce, policisté si pro zjištění hladiny alkoholu v jeho organizmu vyžádali od lékařů odběr krve. Dopravní nehodu policisté náchodského dopravního inspektorátu dále vyšetřují.

Rychlost nebyla na místě
Příliš odvážná jízda se nevyplatila ani podnapilé 48leté cyklistce. Ta jela po 19. hodině z Červeného Kostelce na Lhotu a v klesání předjížděla jinou cyklistku. Jenže o ni bočně zachytila a obě cyklistky následně upadly na vozovku. Předjížděná cyklistka naštěstí vyvázla bez zranění, ale předjíždějící se lehce zranila. Policisté, přivolaní k nehodě, podrobili obě účastnice dechovým zkouškám. Předjížděná cyklistka žádný alkohol nenadýchala, ale ta předjíždějící ano. Přístroj draeger na zjišťování hladiny alkoholu v dechu na místě ukázal, že z kopce "závodila" pod vlivem 1,45 promile. Technická závada nebyla jako příčina nehody zjištěna ani uplatněna. Také tato nehoda je i nadále v šetření náchodských dopravních policistů.

por. Mgr. Eva Prachařová
10. 6. 2019 v 13.00 hodin

vytisknout  e-mailem