Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol a drogy za volantem

ŽĎÁRSKO: Řidič nadýchal tři promile 

Policisté z obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě odhalili ve středu 19. ledna řidiče, u něhož byl test pozitivní na drogy a druhého muže, který za volant vozidla usedl pod značným vlivem alkoholu.

Kolem půl desáté večer kontrolovali policisté na silnici druhé třídy v katastru obce Sněžné osobní automobil Ford. Jeho sedmadvacetiletý řidič se v rámci kontroly podrobil testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. Test ukázal přítomnost amfetaminu a s výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil. Policisté mu další jízdu zakázali a věc zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy.

O dvě hodiny později, tedy kolem půl dvanácté, zastavila policejní hlídka v katastru obce Zubří vozidlo Volkswagen. V tomto případě byla u padesátiletého řidiče pozitivní dechová zkouška. Při prvním měření muž nadýchal 2,68 promile alkoholu. Výsledky opakovaných měření byly 2,98 a 3,05 promile. Policisté muže následně zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Svým jednáním muž naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

20. ledna 2022

vytisknout  e-mailem