Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol a auta na střeše

RYCHNOVSKO - Řídily téměř 3 promile 

Hrozba otravy alkoholem zřejmě nijak nepůsobí na některé řidiče na Rychnovsku. Hned dva usedli za volant pod vlivem návykové látky.

K první nahlášené havárii vyjížděla hlídka rychnovské Skupiny dopravních nehod v neděli půl hodiny po půlnoci. Řidič vozu zn. Hyunday Accent směřoval ze Zdobnice na Rychnov nad Kněžnou. Při klesání se s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení, v pravotočivé zatáčce vyjel na krajnici a narazil do betonového mostku. Po nárazu se s autem převrátil na střechu.
U osmatřicetiletého muže z Týniště nad Orlicí policisté dechovou zkouškou naměřili 1,97 promile alkoholu. Škoda je vyčíslena na 20.000 korun. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Tentýž den v podvečeních hodinách (18:30) vyrazili dopravní policisté k další nahlášené havárii. Řidička vozu zn. Peugeot 406 mířila od obce Doudleby nad Orlicí směrem na Svídnici. Jízdu zřejmě nepřizpůsobila svým schopnostem. V levotočivé zatáčce dostala smyk, který se jí nepodařilo zvládnout. S autem přeletěla vpravo mimo komunikaci, kde se přetočila na střechu.
Policisté u pětačtyřicetileté ženy z Doudleb naměřili 2,91 promile alkoholu v dechu ! Žena vyvázla bez zranění, škoda na peugeotu je odhadnuta na 40.000 korun. Policisté opilé řidičce na místě zadrželi řidičský průkaz. Žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
17. září 2012 v 10:50
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

16.9. Doudleby n.Orl. - Svídnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.9. Zdobnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.9. Zdobnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.9. Doudleby n.Orl. - Svídnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem