Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Alkohol a agresivita

ÚO Bruntál - agresivní mladistvý nadýchal 2,37 promile 

Ve sklepě postříkal zeď a poškodil petlice s zámky
V odpoledních hodinách dne 9.1.2011 dosud neznámý pachatel posprejoval zelenou barvou stěnu sklepních prostor panelového domu na ulici Uhlířská v Bruntále. Nastříkal tam různé nápisy a obrazce. Dále na deseti sklepech poškodil petlice se zámky. Způsobená škoda je odhadnuta na 7 tisíc Kč.
 
Uvedl nepravdivé údaje na žádosti o úvěr
O tom, že se nevyplácí uvádět na žádostech o úvěr nepravdivé údaje se přesvědčil i 42letý muž z Albrechticka. V těchto dnech totiž zahájil policejní komisař SKPV OHK jeho trestní stíhání pro trestný čin úvěrový podvod. Toho se měl dopustit tím, dne 23.5.2008 v Krnově na pobočce finančního ústavu si zažádal o poskytnutí úvěru ve výši 200 tisíc Kč, kdy ve formulářích uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a příjmech. Úvěr mu finanční ústav neposkytl.
 
Po slovní rozepři ho udeřil
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili albrechtičtí policisté podezření z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví 37letému muži. Ten měl dne 9.10.2010 ve večerních hodinách před restaurací v Heřmanovicích po předchozí slovní rozepři fyzicky napadnout 20letého mladíka. Měl ho uchopit pod krkem a čelem ho udeřit do obličeje. Způsobil mu zranění a to zlomení korunky dvou dolních zubů a odumření nervu horního zubu. 
 
Notorické útěkářky policisté opět vypátrali
Policistům ve Vrbně pod Pradědem oznámili v pondělí 10.1.2011 ráno zaměstnanci místního dětského domova, že opět pohřešují dvě dívky ve věku 15 a 16 let. Policistům jejich jména nebyla neznámá, protože se jedná o notorické útěkářky. Dívky za poslední dobu utekly již desetkrát. Policisté provedli prověrky v nemocnicích, na autobusových zastávkách a vlakových nádražích i v restauracích. Cestou pátrače bylo vyhlášeno celostátní pátrání a dívky byly vypátrány do dvou hodin od oznámení pohřešování v Olomouci na nádraží. Následně si je převzali pracovníci domova.
 
Vloupal se do pošty
V době od 7. do 10.1.2011 v Zátoru násilně vnikl neznámý pachatel do budovy, kde sídlí pošta. Prostory prohledal a odcizil prodejní zboží ve výši 1 584 Kč, dvoje nůžky na papír a rádio. Poškodil obaly čtyř poštovních balíků a část zařízení. Způsobená škoda činí přes 7 tisíc Kč. 
 
Nákladní auto zůstalo bez nafty
Další případ odcizení motorové nafty z vozidla šetří nyní bruntálští policisté. Dosud neznámý pachatel v době od 7. do 10.1.2011 v Bruntále na Polní ulici odstranil zámek víčka nádrže zaparkovaného nákladního vozidla Liaz. Odcizil 89 litrů nafty a způsobil celkovou škodu kolem 3 tisíc Kč.
 
Z hospůdky na hřišti vzal alkohol
Vytrhnutím mříže se dosud nezjištěný pachatel dostal v době od 8. do 10.1.2011 do restauračního zařízení v areálu sportovního klubu v Rýmařově. Odcizil skoro 18 litrů různého alkoholu (whisky, rum, fernet, víno). Svým jednáním způsobil škodu skoro 3 tisíce na zboží a 10 tisíc poškozením.
 
Převozy na záchytné stanice
Policisté i v průběhu pondělí 10.1.2011 zasahovali u agresivních občanů, kteří byli pod vlivem alkoholu a skončili na záchytné stanici v Opavě. Za poslední čtyři dny se jedná již o pět případů.
Ve Městě Albrechticích v podvečerních hodinách byl dokonce silně podnapilý 17letý mladík. Pod vlivem alkoholu napadal slovně i fyzicky před restaurací 43letého muže. Přivolaní policisté ho zajistili a naměřili mu 2,37 promile. O jeho umístění na záchytnou stanici policisté vyrozuměli i jeho zákonné zástupce.
Večer zasahovali rýmařovští policisté v Jamarticích. 25letý muž pod vlivem alkoholu se choval hrubě ke své matce, kdy jí vulgárně nadával. Byl zajištěn a dechová zkouška u něj vykázala hodnotu 2,81 promile alkoholu. Také skončil na záchytné stanici.
Oba jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
11.1.2011 

vytisknout  e-mailem