Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V policejní síti noční týnišťské hlídky

RYCHNOVSKO - Uvízli řidiči pod vlivem návykových látek. 

Hned pro tři řidiče, pohybujícící se rajonem policistů obvodního oddělení Týniště nad Orlicí, skončila noční jízda předčasně.

Dnes v 02:36 zastavila hlídka řidiče osobního auta zn. Renault Laguna. Na silnici č.I/11 u jedné z benzinových čerpacích stanic muži zákona provedli běžnou silniční kontrolu. Po žádosti o předložení potřebných dokladů obdrželi od muže za volatem jen občanský průkaz. Jak policisté posléze zjistili, osmadvacetiletý mladík není držitelem příslušného oprávnění. Hlídka neřidiče zároveň vyzvala k testu na přítomnost návykových látek přístrojem DrugWipe, a ten  vykázal pozitivní hodnotu na amfetamin/metamfetamin. Lékařské vyšetření řidič odmítl. Policisté mu další jízdu zakázali a přestupek postoupili příslušnému správnímu orgánu.
Neřidiče zastavila týnišťská hlídka i o několik hodin dříve, ve 22:35 v Čermné nad Orlicí. I šestadvacetiletý řidič osobního auta zn. Ford Focus seděl za volantem bez oprávnění.
O hodinu později uvízl v policejní síti týnišťských policistů řidič osobního auta zn. Volkswagen Transporter. Krátce před půlnocí na dnešek projížděl ulicemi města přestože, že provedený test na návykové látky vykázal pozitivní hodnotu na cannabis. I pro něj běžná silniční kontrola skončila zákazem jízdy a oznámením přestupku.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. 12.2018

vytisknout  e-mailem