Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alfa Romeo v příkopu

Seat Toledo v poli a výrobna drog v kufru  

 Zajímavé rozuzlení mělo šetření dopravní nehody na dálnici D11, kterým se zabývali policisté z dálničního oddělení Pravy východočeské policejní správy.
 
Prvního listopadu před třetí hodinou ráno bylo policii nahlášeno havarované auto mimo dálnici D11 ve směru na Hradec Králové. Policisté na místě zjistili, že se jedná o nehodu vozidla Alfa Romeo, které je značně poškozené a posádka se nikde v blízkosti nenachází. V době kdy policisté pracovali na místě nehody, si všimli v protisměru velmi pomalu jedoucího vozidla Seat Toledo, jehož osádka sledovala dění na místě nehody. Netrvalo dlouho a seat se pomalou jízdou vracel ve směru na Hradec Králové. Policisté měli podezření, že by osádka mohla mít s vyšetřovanou nehodou opuštěného vozidla souvislost a rozhodli se vozidlo zastavit. To byl začátek dalšího dění, které zaměstnalo policisty na další hodiny.
 
Řidič vozidla Seat na dané znamení k zastavení nereagoval, a když byl zhruba 10 metrů od policisty, který ho stavěl, vozidlo začalo prudce akcelerovat a vyrazilo přímo na policistu. V tu dobu se oba muži - policista i řidič, dívali z očí do očí. Na rozhodnutí měl policista jen okamžik. Pud sebezáchovy zafungoval a policista stačil před vozidlem uskočit. Dnes patrně děkuje za svůj život sportu a rychlému úsudku. Vozidlo ho minulo a velkou rychlostí zmizelo.
 
Policisté okamžitě zalarmovali další hlídky z dálniční policie, aby se pokusily vozidlo, které najíždělo na policistu, zastavit. Seat byl spatřen na sjezdu na Chlumec nad Cidlinou. Policisté vozidlo pronásledovali do obce Loukonosy, kde zajelo na polní cestu a všichni vyskákali z vozidla. Na místě byla osádka, kterou tvořil 19letý řidič, 35letý spolujezdec a 26letá spolujezdkyně - všichni z Kolína, zajištěna a eskortována na policejní oddělení. Kontrolou bylo zjištěno, že 19letý řidič nevlastní řidičské oprávnění. Ve vozidle Seat byly rovněž zajištěny předměty k výrobě omamný a psychotropních látek, více jak 1.500 tablet sloužících k výrobě pervitinu, plechovky s chemikáliemi, injekční stříkačky i vařič.
 
Mezitím se kontrolou havarovaného vozidla Alfa Romeo zjistilo, že se v kufru vozidla rovněž nachází prostředky sloužící k výrobě drog. Na místo byli přivoláni kriminalisté, kteří případ nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek nyní vyšetřují. Existuje důvodné podezření, že zadržení lidé mají s havarovaným vozidlem co dočinění.
 
Devatenáctiletému řidiči vozidla Seat, který najížděl na policistu, již policejní orgán v Kolíně sdělil obvinění z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Současně jsou zahájeny úkony trestního řízení ve věci útoku na veřejného činitele. Na další vývoj případu si počká ve vazební věznici.
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem