Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Aktuální informace k tragédii v Uherském Brodu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Aktuální informace Krajského ředitelství policie Zlínského kraje k situaci v Uherském Brodu 

Kriminalisté z krajského odboru obecné kriminality zlínského policejního ředitelství, ve spolupráci se specialisty z oblasti kriminalistiky a soudními lékaři v průběhu večera a noci z 24. na 25. února 2015 provedli ohledání místa činu vícenásobné vraždy v restauraci Družba v Uherském Brodu. V průběhu noci byla z místa činu odvezena těla zesnulých, přičemž bylo rozhodnuto, že u všech zemřelých osob bude provedena soudní pitva. Samotné ohledání místa činu skončilo v ranních hodinách 25. února 2015, nicméně objekt zůstává dál střežen policií, a to až do chvíle, kdy bude jasné, že pro trestní řízení již nebude třeba se na místo činu vrátit. Tato doba odvisí od chvíle, kdy zlínská policie dostane první předběžné výsledky vybraných expertiz.
 
V nočních hodinách 24. února 2015 bylo z rozhodnutí velitele zásahu přistoupeno k zjednání vstupu do obydlí 63letého pachatele, neboť tento postup byl nutný pro ochranu života a zdraví osob. Spolu s policisty vstoupil do domu rovněž lékař, který rozhodl o hospitalizaci ženy, která se v domě nacházela.
 
V tuto chvíli můžeme potvrdit, že na místě činu vraždy v restauraci Družba se nacházely dvě střelné zbraně, a sice revolver Alfa vz. 820 a samonabíjecí pistole CZ 75B, přičemž obě tyto zbraně patří útočníkovi a byly v jeho legálním držení.
 
V současné době probíhají další úkony trestního řízení, které směřují k objasnění okolností této tragické události. Vzhledem k tomu, že trestní řízení je v této fázi neveřejné, nebude policie dopředu poskytovat veřejnosti a médiím konkrétní informace o prováděných krocích v rámci vyšetřování. Další informace pak lze očekávat ze strany vedení Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v odpoledních hodinách 26. února 2015.
 
Mezi oběťmi, ať už na straně zraněných či usmrcených osob, není cizí státní příslušník.
 
25. února 2015, mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem