Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Když voláte o pomoc aneb Co pro vás mohou udělat složky Integrovaného záchranného systému

Policisté z Okresního ředitelství Policie ČR v Blansku v úterý 30. září uspořádali pro děti i dospělé celodenní ukázkovou akci prezentující nejen policii, ale i hasiče, záchranáře, strážníky z Blanska či cizineckou policii. AKTUÁLNÍ FOTOGALERII Z AKCE NAJDETE V DOLNÍ ČÁSTI TÉTO WEBOVÉ STRANY. 

Blansko - Policisté z Okresního ředitelství Policie ČR v Blansku v úterý 30. září uspořádali pro děti i dospělé celodenní ukázkovou akci prezentující nejen policii, ale i hasiče, záchranáře, strážníky z Blanska či cizineckou policii. Příchozí tak na stadionu ASK Blansko dvakrát viděli přistávat vrtulník letecké služby, mohli se nakouknout dovnitř na jeho vybavení, viděli také ukázky z výcviku zásahové jednotky a jízdní policie. Na místo přijel vodní stříkač, který policie využívá při demostracích. Dopravní policisté předvedli svoji techniku, cizinecká policie prezentovala své mobilní pracoviště známé jako Schengenbus. Děti si mohly nechat udělat vlastní otisk prstu u kriminalistického technika, hasiči a záchranáři na místě zinscenovali vyproštění osob z havarovaného vozidla. Svou výstroj a výzbroj předvedli také strážníci městské policie.
Žáci a studenti škol si také mohli přímo na místě zasoutěžit ve znalostech bezpečnosti silničního provozu.

Za to, že se akce mohla uskutečnit děkujeme dalším účastníkům akce: Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje, Hasičskému záchrannému sboru - územní pracoviště v Blansku, Městské policii v Blansku, Cizinecké policii, Domu dětí a mládeže v Blansku, pojišťovně Generali, Besipu, ASK Blansko, Kulturnímu zařízení města Blanska.

 

vytisknout  e-mailem