Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Železniční nehoda ze srpna 2020

Praha venkov – VÝCHOD – Uvolněná souprava vagónů narazila do vozidla na železničním přejezdu. 

AKTUALIZACE
Nehoda nebyla způsobena technickou závadou, ani stářím vagónů. Dle posudků znalce byla příčinou samovolného rozjetí nedovolená manipulace utaženými ručními brzdami neznámým pachatelem.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
26. února 2021
tisková mluvčí

_________________________________________________
Brandýští kriminalisté se zabývají případem, který se stal v pátek 14. srpna v ranních hodinách na železničním přejezdu v katastru obce Zeleneč. Z dosud přesně nezjištěných příčin se uvolnila souprava několika desítek vagónů a svévolně se rozjela k přejezdu se závorami, kde v té chvíli přejížděl přes koleje řidič osobního vozidla. Souprava vagónů se střetla s vozidlem, ale naštěstí tato nehoda  neměla tragický následek.

Vzhledem k probíhajícímu šetření brandýští kriminalisté žádají veřejnost o pomoc. Ať řidiči projíždějící v době v době od 21. hodin v úterý 11. srpna do 9. hodiny v pátek 14. srpna po silnici č. 611 v Zelenči od Mstětic nebo někdo z občanů v okolí skladů mezi Jirnami a  Nehvizdy by měl jakékoliv informace, které by policistům mohli pomoci v šetření, prosím, obraťte se na služebnu policie v Brandýse nad Labem, případně můžete volat na bezplatnou linku 158 nebo 974 881 600.

por. Mgr. Eva Hašlová
21.8. 2020

vytisknout  e-mailem