Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE II. - Zadržení osoby podezřelé z požáru v baru Panter

KRAJ/LIBEREC - Zahájili jsme trestní stíhání 33letého muže, soud návrh na vazbu přijal 

AKTUALIZACE 11:35 hodin

V případu požáru v baru Panter jsme zahájili trestní stíhání 33letého muže z Liberecka, který se bude zodpovídat ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a obecného ohrožení. V návaznosti na to státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby, který soud akceptoval. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

2.2.2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE 13:30 hodin

V průběhu dnešního dopoledne jsme zadrželi osobu odpovídající popisu a v současné době probíhají další úkony trestního řízení. S ohledem na okolnosti tohoto případu můžeme veřejnost uklidnit, že nehrozí žádné další nebezpečí. 
Jakmile to bude možné, další informace v zákonných mezích poskytneme.  

31.1.2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________

Krát ce před včerejší 22. hodinou jsme přijali prostřednictvím linky 158 oznámení o požáru v baru Black Panther v Liberci na tř. 1. máje. 
V souvislosti s požárem ve vnitřních prostorách baru bylo 15 osob přepraveno do zdravotnických zařízení. Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecné ohrožení. 
V současné době na místě probíhají další úkony spojené s ohledáním místa činu za využití speciálně vycvičeného psa na vyhledávání akcelerantů hoření. Panther 1.jpg

Obracíme se na veřejnost se žádostí o spolupráci
Hledáme svědky, kteří se okolo 22. hodiny pohybovali v bezprostředním prostoru baru na třídě 1. máje. Dále se obracíme na hosty baru, kteří jej navštívili ve včerejších podvečerních a večerních hodinách a zároveň také přijmeme záznamy palubních kamer automobilů, které projížděly v čase okolo 22. hodiny třídou 1. máje v Liberci. 
V dané věci také pátráme po totožnosti muže, který se pohyboval v bezprostředním prostoru baru. Muž byl vysoký 170-175 cm, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě mohl mít krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlý plastovým kanystrem. 
Veškeré okolnosti případu volejte na linku 158. Poskytnutá svědectví nám mohou výrazným způsobem dopomoci k objasnění celé události. 

Děkujeme za spolupráci. 

30. ledna 2024
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem