Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Žádáme veřejnost o spolupráci

LIBEREC – Poznáváte muže na fotografiích? Ozvěte se policistům. 

AKTUALIZACE ze dne 23.ledna 2020

Děkujeme veřejnosti za spolupráci při pátrání po totožnosti důležitého svědka, jehož svědectví v níže popsaném případu výrazným způsobem dopomohlo k získání tolik potřebných informací, na jejichž základě byla ztotožněna osoba podezřelá z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Po zadokumentování věci bude celý spisový materiál předán Službě kriminální policicie a vyšetřování v Liberci k zahájení trestního stíhání.

23. ledna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po pachateli krádeže peněženky a zneužití platební karty pátrají policisté z Obvodního oddělení Liberec – centrum.

Již 18. listopadu 2019 v odpoledních hodinách, dosud neznámý pachatel, odcizil z kabelky postarší ženy peněženku s finanční hotovostí a s platební kartou. K případu došlo v jednom z obchodních domů v centru města Liberce. Než poškozená žena stačila zablokovat svou platební kartu, příležitosti využil neznámý lapka k tomu, aby se pokusil o opakované výběry z bankomatu. V sedmi případech se pokusil o výběr více jak 100tisíc korun. Přístroj mu hotovost naštěstí nevydal. Bohužel však v dalších šesti případech byl bankomat sdílnější. Na úkor majitelky účtu pachatel vybral částku 12tisíc korun.

Bezpečnostní kamery zaznamenaly muže, který se v inkriminované době pohyboval v blízkosti bankomatu a mohl tak být svědkem celé události. Právě tento muž by mohl svým svědectvím policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu.

V této souvislosti tedy žádáme spoluobčany o pomoc při pátrání po totožnosti muže na fotografiích, případně i samotného muže, aby se vyšetřujícím policistům přihlásili ať již prostřednictvím bezplatné linky 158, případně také na tel. čísle 974467126. Veškeré informace vedoucí ke zjištění totožnosti muže mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu.

Pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

21. ledna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem