Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

AKTUALIZACE - Vyjádření k sobotnímu zákroku

TEPLICE - Policisté museli proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky. 

AKTUALIZACE:

     Soudní pitvou zemřelého byla vyloučena souvislost se zákrokem, který předcházel zadržení podezřelého. Podle předběžné pitevní zprávy bylo u muže zjištěno podezření z ovlivnění cizorodou látkou amfetaminové řady a při pitvě byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce.

     V sobotu před 15. hodinou byli policisté na základě telefonického oznámení vysláni do ulice Dubská, kde se vzájemně měli napadat dva muži, kteří zároveň poškozovali cizí auta. Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění. Jakmile se k němu policisté přiblížili, začal být agresivní, napadl je a způsobil jim škrábance, jednoho kolegu pokousal.

     Policisté museli proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky a přivolali mu sanitku. Muž byl předán do péče záchranářů, v sanitce následně zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami, k objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. Další okolnosti celého případu nyní prověřují kriminalisté a pracovníci odboru vnitřní kontroly.

21. června 2021 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem