Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Velikonoce z pohledu policie

KRAJ - Preventivní dohled po celém kraji 

Policisté při celorepublikové dopravní akci (v době od 28. 3. do 2. 4. 2018) v našem kraji zkontrolovali celkem 1926 vozidel a zjistili 308 přestupků. Nejčastěji se jednalo o porušení rychlosti ve 122 případech a dále o nevyhovující technický stav vozidel v 63 případech. Celkem 29 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, 3 děti cestovaly ve vozidle bez použití zádržného systému. Při kontrolách policisté zastavili také 4 řidiče bez řidičského průkazu a další 4 bez řidičského oprávnění. Celkem 5 řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu, u dalších 5 bylo zjištěno ovlivnění jinou návykovou látkou.

U jednoho z nich policisté (nar. 1998) zahájili úkony trestního řízení, neboť při kontrole v Jičíně (dne 29. 3. 2018 krátce po půlnoci) jako řidič osobního vozidla nadýchal hodnoty: 1,15 a 0,76 a 1,07 promile alkoholu. Policisté mu proto zakázali další jízdu a na místě zadrželi řidičský průkaz. Případ vyřešili ve zkráceném přípravném řízení. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 5. 4. 2018 ve 12:10
___________________________________________________________________________

V souvislosti s blížícími se velikonočními svátky se naši policisté již tradičně zaměří na dohled nad veřejným pořádkem a také na bezpečnost v ulicích a silnicích po celém kraji. Preventivně tak budou dohlížet na dopravu i pořádek v obcích i mimo obce. Dohlédnou rovněž na místa, kde lze předpokládat větší počet osob  - kulturní a společenské akce, velikonoční trhy a další případné oslavy svátků jara. 

Policisté se současně zapojí do celorepublikové dopravní akce, v rámci které se zaměří na dodržování obecně platných předpisů, zejména na rychlost, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí a také na telefonování za jízdy, alkohol a toxi. Muži zákona budou rovněž kontrolovat technický stav vozidel a doklady.

Adekvátní bezpečností opatření je připraveno v rámci celé České republiky, a to i ze strany policistů nad rámec běžného výkonu služby. Více naleznete v tiskové zprávě Policejního prezidia ČR: „Velikonoce pohledem Policie ČR“


por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 27. 3. 2018 v 11:35

vytisknout  e-mailem