Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Vážná dopravní nehoda osobního vozidla a autobusu na Praze - Východ z května 2020

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Muži hrozí trest odnětí svobody až na 8 let 

AKTUALIZACE
Kriminalisté z Prahy venkov - VÝCHOD zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla, kterého obvinili ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, jelikož bylo zjištěno, že řidič usedl za volant pod vlivem drog a to konkrétně metamfetaminu a amfetaminu. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na 8 let.
Řidič autobusu utrpěl zranění se kterými se léčil téměř dva měsíce, ostatních 14 cestujících v autobuse vyvázlo z nehody bez zranění. Celková škoda na autobuse byla vyčíslena téměř na 3 miliony korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
29. března 2021

-------------------------------------------------------

V úterý 19. května jsme před pátou hodinou odpoledne přijali oznámení o dopravní nehodě v katastru obce Podolanka ve směru na Prahu. Z dosud nezjištěných příčin vjel řidič osobního vozu do protisměru, kde se střetl s autobusem. Následkem střetu autobus dále narazil do stromu u silnice. V autobuse cestovalo více jak deset pasažérů.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič osobního vozidla vážné zranění, které si vyžádalo letecký transport do pražské nemocnice. Řidič autobusu a další čtyři účastníci nehody byli také ošetřeni zdravotníky.  

Veškeré příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou nyní předmětem šetření brandýských kriminalistů.

por. Mgr. Eva Hašlová
20.5. 2020

vytisknout  e-mailem