Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V neděli do Jablonce přijede FC Slovan Liberec

JABLONEC NAD NISOU - Policisté jsou připraveni v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

AKTUALIZACE ze dne 27.9. 2021

Včera v odpoledních hodinách v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice proběhlo  fotbalové utkání první Fortuna: Ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Slovan Liberec. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 3 811 diváků – z toho 150 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a okolí.

Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Všem policistům zařazeným do opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i ve městě. V rámci tohoto opatření policisté řešili pouze jedno protiprávní jednání, které zpracovávají policisté Obvodního oddělení Jablonec nad Nisou.

por. Bc. Vojtěch Robovský

________________________________________________________________________________________________________________

V neděli 26. září 2021 se uskuteční v Jablonci nad Nisou fotbalové utkání FORTUNA ligy, mezi celky FK Jablonec a FC Slovan Liberec.  Utkání bude zahájeno v 16:00 hodin.
Vzhledem k tomu, že fotbalové utkání bylo policisty vyhodnoceno jako rizikové, budou potřebné policejní síly dohlížet a monitorovat dění jak před zahájen utkání, v jeho průběhu, tak i po jeho ukončení.

Na dopravní obslužnost, ale i na zajištění veřejného pořádku budou dohlížet policisté z dopravní a pořádkové služby Územního odboru Jablonec nad Nisou, ale také jednotky z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Situaci budou monitorovat kriminalisté, připraveni budou psovodi či členové antikonfliktního týmu. V případě vážného narušení veřejného pořádku budou připraveni také policisté pořádkových jednotek.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech k tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení a zároveň, aby respektovali pokyny policistů. 

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která budou platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se tato opatření dotknou, aby je respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.

23. září 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem