Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V centru České Lípy spadla na chodník a do silnice stěna z lešení

ČESKOLIPSKO - Jako zázrakem nikoho nezranila. 

Aktualizace ze dne 6. 9. 2022

Od včerejšího dne vyslýcháme zúčastněné osoby včetně zástupců zadavatele stavby a zaměstnanců firmy, která lešení stavěla. Dále také zajišťujeme potřebnou technickou dokumentaci ke stavbě lešení a zjišťujeme, jak firmy, které na demolici a stavbě lešení pracovaly, dodržovaly zásady bezpečnosti práce.

por. Bc. Ivana Baláková, tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Dnes kolem 13.45 se v centru České Lípy na rohu Moskevské ulice zřítila stěna z montovaného lešení zhruba šest metrů vysoká a devět metrů široká přímo na chodník a do přilehlé silnice. Jen díky neuvěřitelnému štěstí pod ní v tu chvíli neprocházel žádný chodec a po silnici jelo jen jediné osobní vozidlo tovární značky Škoda Karoq, jehož řidič tento karambol ustál bez zranění. Nicméně prkna a lešenářské trubky, které na Karoq dopadly,  na něm zanechaly škodu za nejméně 100 000 korun. 

Na místo okamžitě vyjel spolu s kriminalisty a vyšetřovatelem také psovod se služebním psem, který  zjišťoval, zda se pod lešenářskou stěnou, která byla u domu v demolici původně zakrytá plachtou, nenacházejí zranění lidé. Žádné zraněné naštěstí pod spadlým lešením nenašel. V tuto chvíli provádíme úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti, které nám pomohou příčinu události objasnit a zjistit, kdo za ni nese odpovědnost. Ohledání místa i odstraňování toho, co ze spadlého lešení zbylo, zcela uzavřelo frekventovanou silnici na několik hodin.

5. 9. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Moskevská ulice Česká Lípa

Moskevská ulice Česká Lípa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem