Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Uzavírka silnice č. I/10 z Tanvaldu do Harrachova

KRAJ - Dnes odpoledne bude v 16.00 hodin vzhledem k aktuální předpovědi počasí uzavřena pro nákladní vozidla silnice č. I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem. 

Aktualizace ze dne 2. 12. 2016 14.00 hodin:

Uvedené omezení pro nákladní vozidla v daném úseku skončilo dnes ve 14.00 hodin.

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

__________________________________________________________________________________________________________

Vzhledem k aktuální předpovědi počasí bude dnes 30. 11. 2016 v 16:00 uzavřen provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 t (s výjimkou autobusů). V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením, na jeho dodržování bude dohlížet Policie České republiky ve spolupráci s Městskou policií Tanvald. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5t je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35.

Uzavírka bude platná do odvolání a otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v průběhu 2. 12. 2016. Informace o aktuální sjízdnosti v uvedené lokalitě můžete získat na www.dopravniinfo.cz .

Provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem není nijak omezen pro osobní dopravu ani autobusovou dopravu.

Intenzivní sněžení doprovázené silným větrem bude komplikovat dopravu (zejména nákladní dopravu), ve vyšších polohách lze očekávat sněhové jazyky či závěje. Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu (zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku), při cestách do hor i sněhové řetězy atd.


30. 11. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem