Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Tragická událost v Černuci

KLADENSKO - Při závodech zemřelo nezletilé dítě. 

AKTUALIZACE:

Vyšetřovatel služby kriminální policie zahájil proti čtyřem osobám trestní stíhání a obvinil je ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. 

V současné době je celá věc ve fázi vyšetřování a nadále probíhají úkony trestního řízení. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. května 2023

____________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE:

Kladenští kriminalisté, kteří se zabývají od sobotního odpoledne tragickou událostí v Černuci, k níž došlo na závodech nákladních vozidel, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Podle dosavadního šetření mělo malé dítě vběhnout do dráhy projíždějícího nákladního automobilu. Chlapeček bohužel podlehl vážnému zranění na místě.

V současné době, a i v následujících dnech, budou kriminalisté vyslýchat všechny osoby, které byly přítomny na místě události. Kromě těchto úkonů budou také zjišťovat a prověřovat veškeré okolnosti této tragédie, co jí předcházelo a zda také ze strany pořadatelů byla dostatečně zajištěna trať a bezpečnost diváků.

V této souvislosti se obracíme na všechny osoby, které mají k dispozici videozáznam ze závodů nákladních vozů konajících se 30. dubna, zejména jízdu Tatry. Pokud takovými záznamy disponujete, prosím, kontaktujte vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 430 nebo na mobilní telefon 739 138 440. Využít můžete také tísňovou linku policie.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2. května 2022

_______________________________________________________________________________________________________________

K velmi tragické události vyjížděli záchranáři a policisté 30. dubna 2022 kolem 13. hodiny do obce Černuc na Kladensku. Tam při konání Truck trialových závodů zemřelo nezletilé dítě.

Podle prvotních zjištěných informací mělo dítě vběhnout do dráhy projíždějícího nákladního vozidla. Utrpělo zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehlo.

V současné době kladenští policisté celou věc šetří a zjišťují okolnosti celé této tragické události. Stejně tak zjišťují, zda byla ze strany  pořadatelů dostatečně zajištěna trať a bezpečnost diváků.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
30. dubna 2022
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem