Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Svědkyně se nám již přihlásila

BENEŠOVSKO - Hledáme důležitou svědkyni dnešní dopravní nehody s chodcem v ulici Blanická ve Vlašimi 

AKTUALIZACE:
Svědkyně včerejší dopravní nehody, která těžce zraněné chodkyni poskytla pomoc, se nám již přihlásila. 
Děkujeme všem za pomoc a sdílení příspěvku.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
1. října 2021

--------------------------------------------------------------------------------

Benešovští policisté pátrají po totožnosti řidičky, která je důležitou svědkyní dnešní dopravní nehody osobního vozidla s chodcem ve Vlašimi.

K této vážné dopravní nehodě došlo dnes 30. září 2021 v ranních hodinách, konkrétně v 7:10 na přechodu pro chodce v ulici Blanická ve Vlašimi. 

Řidič osobního vozidla Škoda Felicia tam na přechodu pro chodce srazil 87letou ženu, která právě silnici přecházela. Řidič následně z místa nehody ujel, aniž by těžce zraněné ženě poskytl první pomoc. 

První pomoc chodkyni poskytla žena z osobního vozidla, které u přechodu zastavila. Ta neváhala, z vozidla vyběhla ke zraněné seniorce, aby zjistila její zdravotní stav. Následně se k ní přidali i další muž a žena, kteří zraněné ženě zavolali pomoc. Sedmaosmdesátiletá chodkyně utrpěla těžká zranění dolních končetin, se kterými byla letecky transportovaná do pražské nemocnice.

Policisté o několik málo minut později vozidlo vypátrali a u vozidla vyčkali, než se k němu jeho 88letý majitel dostaví, aby ho následně k celé události vyslechli.
Benešovští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. V případě prokázání viny hrozí řidiči za toto jednání až 5letý trest odnětí svobody.

Policisté by potřebovali k celé události vyslechnout důležitou svědkyni, právě výše zmíněnou řidičku osobního vozidla, která jako první poskytla zraněné chodkyni pomoc. 
Touto cestou žádáme ženu, aby se policistům ozvala na linku 158 nebo přímo benešovským policistům na tel. číslo 606 691 232.

Děkujeme za pomoc a sdílení příspěvku.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
30. září 2021 

vytisknout  e-mailem