Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Střílení gumičkami byla učiněna přítrž

NÁCHODSKO – Osádka černého BMW po lidech v ulicích střílela gumičkami či kuličkami, prý to nebylo poprvé. 

Auto PČR-pomáhat1.Ilustrační foto/Policie ČRAKTUALIZACE - Střílení gumičkami byla učiněna přítrž,  trojice cizinců byla dopadena.
24. 8. 2018 v 10.00, por. Mgr. Eva Prachařová

Policisté děkují za informace i aktivní přínos k zadržení trojice cizinců, v současnosti  stále podezřelých ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

Naše výzva, aby se přihlásili další občané, kteří se stali obětí nemístných i občas bolestivých žertíků trojice, stále trvá. Žádáme všechny poškozené, aby co nejdříve učinili výpověď na obvodním oddělení Náchod, k řádnému zadokumentování jednání této trojice. Policie vše společně s dalšími důkazní materiály předá k projednání přestupku na příslušném odboru města, aby pachatelé mohli být co nejdříve řádně potrestáni.

Policisté včera v odpoledních hodinách (čtvrtek 23. 8. 2018) díky informaci jednoho z poškozených zadrželi poblíž kruhového objezdu ve Vrchovinách černý automobil značky BMW s cizí poznávací značkou, jehož osádka, jedoucí ve směru od hraničního přechodu v Náchodě, se bavila vystřelováním předmětů po kolemjdoucích.

Tříčlenná osádka vozu se posléze policistům přiznala, že cestou do práce a z práce si někteří z osádky krátili chvíli vystřelováním gumiček z auta na lidi. Řidiče automobilu hlídka na místě podrobila dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Orientační test na drogy však dopadl opačně, ukázal, že řidič je ovlivněn látkou cannabis. Protože výzvu k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření řidič po poučení odmítl, dopravní policie mu uložila kauci ve výši 10.000 korun (tato suma nenahrazuje sankci, pouze slouží jako zajišťovací prostředek k tomu, aby se muž nevyhýbal projednání zjištěného protiprávního jednání a dostavil se k jednání s úřady).  

Policisté trojici mladých cizinců ve věku 24, 25 a 27 let poté vyzvali k podání vysvětlení na policejní služebně za přítomnosti tlumočníka. Mladí se muži se tam doznali, že vystřelováním gumiček z oken jedoucího automobilu po lidech se „bavili“ přibližně od začátku července do současné doby. Není bez zajímavosti, že i zbývající dva muži v osádce vykazovali pozitivní výsledky  na požití drog. V jednom případě na amfetaminy, v druhém opět cannabis.

_________________________________________________________________________________________________

Policie hledá ty, kteří mají stejnou zkušenost, a žádá je o přihlášení!  Policisté z obvodního oddělení v Náchodě v úterý 21. 8. 2018 ve večerních hodinách přijali oznámení, že na muže někdo bezhlučně vystřelil z projíždějícího automobilu a trefil ho do ruky, na které mu udělal modřinu. Předmět, který jej zasáhl ani zbraň, ze které byl vystřelen, zatím policisté neznají. Policejní hlídka na oznámení okamžitě zareagovala a za vozidlem, které odjelo směrem ke státní hranici s Polskem, vyrazila. Vůz už byl ale pryč. Policisté nyní žádají všechny, kteří mají stejnou či podobnou zkušenost, aby se dostavili na obvodní oddělení k podání svého svědectví. Policisté incident prověřují jako přestupek proti občanskému soužití.

 Z diskuzí na sociálních sítích zatím policisté získali určité poznatky, že již v několika předešlých případech někdo z automobilu s polskou poznávací značkou po lidech v Náchodě „střílel“ a způsobil jim modřiny. Vždy se mělo jednat o tmavý (černý) vůz značky BMW. Žádáme tyto občany, aby své napadení přišli nahlásit na obvodní oddělení Náchod. Policistům ve vyšetřování a dokumentování skutku velmi pomůže, když zjistí přesná data a časy, kdy ke zmiňovaným útokům došlo, popřípadě další podrobnosti k vozidlu i osádce (možné fotografie, videa, přesnější údaje k poznávací značce, apod.) Dostavte se kdykoli osobně na služebnu obvodního oddělení policie, Husovo náměstí 698, Náchod. Návštěvu můžete domluvit i telefonicky na čísle 974 534 651 – stálá služba.

Policisté všem vzkazují, že střílení po lidech čímkoli je nepřípustná zábava a toto jednání je protiprávní! A to i v případě, že nikoho nezraní, útočníkovi hrozí sankce, jako peněžitá pokuta, propadnutí věci, nebo zákaz činnosti, či vykázání.

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 8. 2018 v 11:00

vytisknout  e-mailem