Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Střelba v bytě v Měšicích

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Kriminalisté prověřují veškeré okolnosti případu. 

AKTUALIZACE
Kriminalisté z Prahy venkov - východ zahájili trestní stíhání 20letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až 10letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
27. února 2024

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V úterý 20. února 2024, kolem 21. hodiny, vyjížděli policisté spolu se záchranáři do Měšic na Praze venkov - východ, k nahlášené střelbě v jednom z bytových domů.

Po příjezdu na místo policisté zjistili, že 20letý muž svou legálně drženou perkusní pistolí postřelil 46letého rodinného příslušníka. Dle zjištění měla střelbě předcházet vzájemná potyčka obou mužů, při které měl starší z nich vyhrožovat druhému fyzickou újmou. Mladší z mužů pak po poškozeném vystřelil a způsobil mu vážné poranění, se kterým byl transportován do pražské nemocnice.

U 20letého muže policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyloučila jeho požití. U druhého muže nebylo možné dechovou zkoušku provést, proto si policisté vyžádali odběr biolgického materiálu v nemocnici. Podle zjištění však muž jevil značné známky opilosti.

V současné době kriminalisté z Prahy východ detailně prověřují veškeré okolnosti incidentu a konfliktu mezi oběma muži a zároveň zjišťují, co přesně události předcházelo, a za jakých okolností ke střelbě došlo. V souvislosti s případem kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví.

Dosud nebyla obviněna žádná osoba.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
21. února 2024

vytisknout  e-mailem