Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - SPEED MARATHON 2021

KRAJ - Královéhradečtí policisté měří rychlost 

Celoevropská dopravně bezpečnostní akce organizace ROADPOL - „SPEED MARATHON“.

AKTUALIZACE po akci

Královéhradečtí policisté za dobu konání dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali celkem 254 vozidel, přitom zjistili 142 přestupků, z nichž 131 jich vyřídili s řidiči na místě uložením blokových pokut v celkové výši 94.600 korun. Zbývajících 11 přestupků bylo oznámeno k dalšímu řízení příslušným správním orgánům. Většina zjištěných přestupků se týkala nedodržení povolené rychlosti, hříšníci zapomněli sundat nohu z plynu v celkem 121 případech a stálo je to celkem 83.600 korun. Šest řidičů bylo přistiženo při držení hovorového zařízení za jízdy, jeden přitom ani neměl zapnuté bezpečnostní pásy. Jedno kontrolované vozidlo bylo zjištěno jako technicky nezpůsobilé pro provoz na komunikacích.

Dopravní kontroly tak i v letošním roce odhaliliy přibližně stejný počet hříšníků jako loni. Policisté proto v měření rychlosti ani letos nepoleví a dál budou dohlížet, aby řidiči dodržovali stanovené rychlostní limity a přispívali svojí ohleduplnou jízdou k větší bezpečnosti na královéhradeckých silnicích.

kpt. Mgr. Eva Prachařová
22.4.2021

Ve středu 21. dubna 2021 se královéhradečtí policisté zapojí do již šestého ročníku celoevropské akce SPEED MARATHON na podporu zvýšení bezpečnosti na silnicích. A oč běží? V průběhu měsíce února nám lidé prostřednictvím stránek https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon posílali tipy na místa, kde řidiči často nedodržují stanovené rychlostní limity. Na stanoviště, vybraná z těchto tipů se postaví policejní hlídky, které budou kontrolovat a měřit rychlost projíždějících vozidel.

V Královéhradeckém kraji se do akce zapojilo 15 policejních hlídek, které budou během celého dne průběžně měnit svá místa podle  lidmi vybraných stanovišť a budou na nich vykonávat kontrolní činnost, kdy budou na těchto úsecích měřit nejvyšší povolenou rychlost. Kromě sledování radarů se ale na stanovištích samozřejmě budou věnovat i dalším činnostem k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, jako kontrole dokladů a technického stavu vozidel, užití zádržných systémů a bezpečnostních pásů, zákazu držení hovorového zařízení, či kontrole alkoholu a jiných nepovolených látek v těle řidičů. Celkem se vystřídají na více než osmdesáti stanovištích. 

Během loňského 5.ročníku, který byl vzhledem k pandemické situaci posunut až na srpen a probíhal v užším nasazení, policisté zkontrolovali 220 vozidel, kdy zjistili 133 přestupků. Z tohoto  počtu jich 88 evidovali pro porušení rychlostních limitů.

kpt. Mgr. Eva Prachařová

20.4.2021

Odkazy do noveho okna

SPEED MARATHON 2021

Rychnovsko, I/11 Lipovka 

Detailní náhled

SPEED MARATHON 2021

Rychnovsko, Ještětice 

Detailní náhled

SPEED MARATHON 2021

Rychnovsko, Ještětice 

Detailní náhled

SPEED MARATHON 2021

Hradecko, Černilov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem