Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Senior zastavil na dálnici. Způsobil hromadnou nehodu.

PRAHA - U nehody na dálnici D6 zasahovaly všechny složky IZS. K ošetření záchranáři převezli pouze jednu osobu. 

Vyšetřování nehody na dálnici D6 ještě stále probíhá, nicméně již nyní je asi zřejmý její prvopočátek, který je velmi delikátní. Muž musel zastavit z důvodu akutního vykonání potřeby, nicméně dodávku zřejmě špatně zajistil, ta se samovolně rozjela a pohybovala se po tělese dálnice. Následně pak došlo k dalším nehodám.

I přesto nedošlo k žádným vážným následkům, dvě osoby skončily z preventivních důvodů v nemocnici a škoda na vozidlech přesahovala dvě stě tisíc korun. Všichni účastníci nehody měli negativní dechové zkoušky.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
30. května 2023

_______________________________________________________________________________________________________________

Policisté prošetřují nehodu, která byla na linku tísňového volání 158 nahlášena čtrnáct minut po desáhé hodině večer a k níž se sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Na 21,5 kilometru dálnice D6 ve směru na Prahu došlo k hromadné nehodě čtyř vozidel, která následně dálnici úplně zneprůjezdnila, v plném rozsahu byl uzavřen i EXIT 25.

Nehodu podle všeho zapříčinil 88letý řidič dodávky, který zcela bezdůvodně na dálnici D6 zastavil, začal couvat a otáčet se. Do vozu pak postupně nabourala další tři osobní vozidla. Sám 88letý řidič působil velmi zmateně a hlídce sdělil, že jede z Prahy na Plzeň. Důvod svého jednání nedokázal vysvětlit.

Z místa nehody odvezli záchranáři pouze jednu osobu do nemocnice, a to podle předběžných informací pouze z preventivních důvodů. Nikdo další neutrpěl žádné zranění. U všech účastníků nehody provedli policisté orientační dechové zkoušky. Jejich výsledky byly negativní.

Policistům se podařilo zprůjezdnit pravý jízdní pruh kolem půlnoci, v jednu hodinu ráno již bylo možné projet dálnicí bez omezení. Úplnému otevření dálnice předcházel odtah havarovaných vozidel a úklid vozovky po úniku provozovních kapalin.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
30. května 2023

 

vytisknout  e-mailem