Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Sbírání hub ho přišlo draho

JIČÍNSKO – Batoh byl se všemi věcmi vrácen majiteli. 

Aktualizace: Kopidlnští policisté na základě provedeného šetření a zveřejněné výzvy batoh dnes v dopoledních hodinách v lese za přítomnosti poškozeného nalezli. Po provedené kontrole byly v batohu také nalezeny všechny oznamovatelem nahlášené věci. Děkujeme médiím a veřejnosti za spolupráci.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
12.10.2022, 13:30
_________________________________________________________________________________________________________________
V neděli 9. října po poledni přišel během 10 minut 69letý houbař o batoh a věci v něm včetně platební karty.  V lese v katastru obce Kopidlno nedaleko Kamenského Dvora si měl u stromu odložit batoh a v blízkém okolí sbírat houby. Když se po necelých 10 minutách pro batoh vrátil, už zde neležel.

Žádáme případného nálezce, aby batoh i s věcmi odevzdal přímo na policejní služebně obvodního oddělení Kopidlo, případně na městském úřadě. Občanský zákoník totiž jasně definuje jak s nálezem naložit:„…nelze-li z okolností poznat, komu má být věc vrácena, a nepovažuje-li se věc za opuštěnou, oznámí nálezce bez zbytečného odkladu nález obci, na jejímž území byla nalezena, zpravidla do tří dnů,...“.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí pachateli, v případě odsouzení, trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
10.10.2022, 11:10

vytisknout  e-mailem