Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktualizace - Rozsáhlý požár v Polici nad Metují zmobilizoval policii i hasiče z širokého okolí

NÁCHODSKO - Policie podala návrh státnímu zástupci na odložení věci. 

Aktualizace: Kriminalisté v minulých dnech podali návrh státnímu zástupci na odložení věci. Policie na základě prověřování a expertního zkoumání místa požáru vyloučila verzi úmyslného zapálení konkrétní osobou, zároveň se nepodařily zjistit jiné skutečnosti, které by prokazovaly spáchání činu nedbalostním jednáním.

por. Ing. Eliška Majerová
12. 1. 2021, 9:45

Foto/HZSFoto/HZSOd časných ranních hodin 2.30 středy 6. 5. 2020 policisté společně s hasiči zasahovali u rozsáhlého požáru jedné z hal v areálu firmy HAUK v Polici nad Metují. Plameny se podařilo hasičům dostat pod kontrolu až po několika hodinách. Policejní hlídky od prvopočátku na místě pomáhaly usměrňovat dopravu poblíž areálu a regulovat dopravní situaci, aby usnadnily pohyb vozidel při zdolávání požáru.

V současné době stále za součinnosti složek Policie ČR a Hasičského záchranného sboru probíhá ohledání místa požáru. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku okolo 100.000.000 korun.

Příčiny a okolnosti vzniku požáru budou předmětem šetření Policie ČR, služby kriminální policie a vyšetřování v Náchodě. 

por. Mgr. Eva Prachařová
7.5. 2020 15.10 hod

vytisknout  e-mailem