Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Rekonstrukce mostů silnice č. I/35 v Liberci – dopravní omezení, uzavírky

KRAJ - V polovině března byly zahájeny stavební práce na průtahu Libercem. 

AKTUALIZACE:

V první polovině měsíce března letošního roku započala plánovaná rekonstrukce mostů na nejfrekventovanější komunikaci v kraji, na silnici č. I/35, protínající krajské město Liberec. Od pátku 11. března došlo k instalaci dočasného dopravního značení a již 14. března byla zahájena kompletní rekonstrukce mostů číslo 35-024..2 a 35-022..2 (úsek Klatovská – Košická). Stavební práce probíhají na obou místech současně a jejich ukončení je plánováno na říjen roku 2023.

Opětovně apelujeme na řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení v úseku silnice č. I/35 a využívali stanovených objízdných tras - viz. tisková zpráva níže. Zároveň apelujeme, aby řidiči v daném úseku také stáhli nohu z plynu a jezdili zde se zvýšenou opatrností, aby se tím předešlo kolizním situacím a následným problémům v dopravě. Především pak upozorňujeme řidiče nákladních vozidel, na stanovené objízdné trasy mezi Libercem – Jabloncem nad Nisou; Libercem – Děčínem, neboť pro tyto směry jsou větve mimoúrovňové křižovatky Klatovská uzavřeny.

Děkujeme za pochopení a za ohleduplnost ke všem ostatním účastníkům silničního provozu.
.

1. 7. 2022 
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

---------------------------------------------------------------------

V první polovině měsíce března letošního roku započne plánovaná rekonstrukce mostů na nejfrekventovanější komunikaci v kraji, na silnici č. I/35, protínající krajské město Liberec. Od pátku 11. března dojde k instalaci dočasného dopravního značení a již 14. března bude zahájena kompletní rekonstrukce mostů číslo 35-024..2 a 35-022..2 (úsek Klatovská – Košická). Stavební práce budou probíhat na obou místech současně a jejich ukončení je plánováno na říjen roku 2023.rekonstrukce mosty lbc.pngzdroj: ŘSD ČR

V této souvislosti chceme upozornit řidiče na několik změn v provozu a s tím spojená dopravní omezení. Řidiči se po zahájení stavebních prací nebudou moci připojit na silnici č. I/35 ze silnice č. I/14 ve směru na Děčín. Zároveň bude uzavřen sjezd na silnici č. I/14 ve směru od Turnova na Jablonec nad Nisou. Dále pak na pravém jízdním pásu silnici č. I/35 ve směru na Turnov budou po celou dobu dopravního režimu stanoveného na systém 2+1 jízdních pruhů zrušeny veškeré připojovací pruhy v dotčeném úseku. Tímto bude uzavřena i komunikace k Home Credit Aréně, která bude využívána pro staveništní dopravu.

Více se o dopravním omezení a plánovaných uzavírkách v souvislosti se stavebními pracemi můžete dočíst na internetových stránkách Ředitelství silnic a dálnic ČR. V odkazu, který je zde, naleznete také mapové podklady s umístěním přechodného dopravního značení.

Apelujeme na řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení v úseku silnice č. I/35 a využívali stanovených objízdných tras. Především pak upozorňujeme řidiče nákladních vozidel, na stanovené objízdné trasy mezi Libercem – Jabloncem nad Nisou; Libercem – Děčínem, neboť pro tyto směry jsou větve mimoúrovňové křižovatky Klatovská uzavřeny.

Děkujeme za pochopení.


9. března 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem