Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Převážel kamion běžence?

Touto otázkou se nyní zabývá pražská cizinecká policie. 

Krátce před 6. hodinou ranní přijali policisté přes tísňovou linku 158 informaci od jednoho z řidičů, že pod plachtou návěsu kamionu jedoucího po Pražském okruhu ve směru na D8 zahlédl člověka. Na základě podezření, že by se mohlo jednat o převoz běženců, přistoupili policisté k zastavení kamionu a následné kontrole. Mezitím přicházela na tísňovou linku další oznámení řidičů o tom, že z předmětného kamionu během jízdy vyskočily nejméně tři osoby. Policejní hlídky díky přesným informacím ze strany veřejnosti ve velmi krátké době zadrželi celkem tři cizince a převezli je na služebnu cizinecké policie k dalším úkonům.

Cizinecká policie zahájila ve věci úkony trestního řízení a bude zjišťovat okolnosti celé události, případnou roli řidiče kamionu i trasu a harmonogram jeho cesty. Předmětem dalšího šetření bude i ověření totožnosti zajištěných cizinců.

AKTUALIZACE:

Dalším šetřením bylo zjištěno, že se jedná o osoby afghánské národnosti (ročník narození 1990, 1994 a 2003) bez platného pobytu v ČR. Cizinci policistům potvrdili, že se v návěsu kamionu se srbskou registrační značkou ukryli bez vědomí řidiče a jejich cílem bylo dostat se do Německa, kde chtěli požádat o azyl. Policie tak zahájila řízení ve věci jejich správního vyhoštění.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 18. ledna 2019

vytisknout  e-mailem