Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Poznáváte muže na videozáznamu? Sledoval pár seniorů a po chvíli je okradl.

MLADOBOLESLAVSKO – Kriminalisté muže obvinili a skončil ve vazbě. 

AKTUALIZACE
Po medializaci celého případu a zveřejnění kamerových záznamů se policistům ozval důležitý svědek, který podezřelého muže na záznamech poznal.

Mladoboleslavští kriminalisté 21letého muže vypátrali a ten se jim i doznal.

Včerejšího dne kriminalisté zahájili trestní stíhání muže a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 10letý trest odnětí svobody.

Policisté zároveň podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby, ten jej akceptoval a následně i soud, který na muže vazbu uvalil.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
4. srpna 2022

----------------------------------------------------------------------------------------

Mladoboleslavští kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění neznámého pachatele, který si vyhlédl pár seniorů, přičemž ženě vytrhl kabelku z ruky a utekl.

Dosud neztotožněný pachatel si 19. července, okolo 9. hodiny ranní, v ulici U Stadionu v Mladé Boleslavi, vyhlédl ženu a muže staršího věku, když vybírali z bankomatu peníze. Od této doby, co senioři od bankomatu odcházeli, je sledoval a šel za nimi krokem. Poté v jednu chvíli pár došel a ženě vytrhl kabelku z ruky a utekl neznámo kam. Z tašky během útěku odcizil finanční hotovost ve výši 6 tisíc korun a kabelku zahodil.

Jednaosmdesátiletá žena při vytržení tašky zatím neznámým mužem upadla na zem a utrpěla zranění.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a ublížení na zdraví, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, kterého zachytily kamery při sledování seniorů a při útěku s odcizenou kabelkou. Pokud muže poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv informace, kontaktujte nás, prosím, na tísňové lince 158.

Děkujeme předem za veškeré poznatky, které by mohly pomoci k jeho dopadení.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. července 2022

Odkazy do noveho okna

Poznáváte ho?

Poznáváte ho? 

Detailní náhled

Poznáváte ho?

Poznáváte ho? 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem