Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Požár skládky v Kralupech nad Vltavou

MĚLNICKO - Při požáru nebyl nikdo zraněn. 

AKTUALIZACE
Dnešního dne mohli policisté z Mělníku společně spolu s vyšetřovatelem a vyšetřovatelem od HZS poprvé vstoupit na místo požáru skládky v Kralupech nad Vltavou.

Celé místo policisté zadokumentovali pomocí dronu a zjistili, že na místě shořel jeden pracovní stroj a část haly, kdy předběžná škoda byla odhadnuta asi na 1 milion korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což v případě dopadení pachatele a prokázání viny hrozí až 3letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
8. července 2022

------------------------------------------

Od úterních večerních hodin dne 5. července 2022 šetříme okolnosti požáru odpadu v areálu kovošrotu v Kralupech nad Vltavou.

Na místo okamžitě vyjelo několik družstev HZS, kteří požár začali okamžitě hasit. Vzhledem k tomu, že hořel odpad, nepodařilo se požár okamžitě uhasit, ale jeho dohašování bude dle HZS trvat ještě několik dní. Z místa nebylo nutné evakuovat žádné osoby.

S ohledem na tyto skutečnosti, nemohli policisté na místo prozatím vstoupit a místo zadokumentovat. Vzhledem k tomu, že na stejném místě hořelo již koncem června, pracujeme i s variantou, že požár někdo založil úmyslně. Nevylučujeme ale ani nedbalostní založení požáru.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
6. července 2022

vytisknout  e-mailem