Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

4. AKTUALIZACE - Požár domu s pečovatelskou službou

SEMILSKO - Aktuálně se spolupodílíme na zásahu při požáru domu v Libštátu. 

4. AKTUALIZACE ze dne 12.12.2022

V případu zahoření objektu domu v Libštátu u Semil jsme zadali vypracování soudní pitvy zemřelého. Nařízená soudní pitva prokázala, že zesnulá osoba podlehla zraněním, která byla způsobena intoxikací zplodinami hoření. 
Vzhledem k tomu, že i nadále ve věci probíhají úkony prověřování této tragické události, které jsou v této fázi trestního řízení neveřejné, nelze poskytovat bližší informace. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
_______________________________________________________________________________________________________________

3. AKTUALIZACE ze dne 11.12.2022

Ve spolupráci s hasiči jsme provedli avízované ohledání místa požářiště. Na základě tohoto ohledání a dosud provedených úkonů v tuto chvíli nemůžeme vyloučit žádnou z možných příčin požáru. K objasnění vzniku požáru jsme požádali o vypracování znaleckých posudků.

Případáme se i nadále zabývají kriminalisté z Územního odboru Semily.

por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. AKTUALIZACE zde dne 10.12.2022

V průběhu dnešního dne bude na místě probíhat ohledání místa požářiště. Přičina vzniku požáru a výše způsobené škody budou předmětem probíhajícího prověřování. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. K určení příčiny smrti 70letého muže byla nařízena soudní pitva.

por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE

Krátce před 23. hodinou byl jednotkami HZS požár domu lokalizován. Na místě byla nalezena jedna osoba bez známek života. 45 klientů bylo úspěšně evakuováno. Případem se budou zabývat kriminalisté Územního odboru Semily. Okolnosti a příčiny vzniku požáru budou předmětem dalšího prověřování. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
______________________________________________________________________________________________________________

V současné době se podílíme na zásahu u požáru domu s pečovatelskou službou v obci Libštát u Semil. Oznámení o zahoření objektu jsme obdrželi prostřednictvím linky 158 krátce před půl desátou večer dnešního dne. Z objektu bylo evakováno na 45 klientů. 
Komunikace k objektu je v současné době neprůjezdná z důvodu zásahu jednotek Integrovaného záchranného systému. Bližší informace o okolnostech případu budou známy po lokalizaci požáru, ohledání místa činu a dalších neodkladných úkonech spojených s prověřováním. 

9. prosince 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem