Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Policisté ztotožnili nepoctivé zákazníky

JIČÍNSKO - Kradli v Lázních Bělohradě i v Jičíně 

ilustrační fotoilustrační foto
V úterý 9. října ráno zavítala do jedné z prodejen v Lázních Bělohradě
asi pětadvacetiletá žena spolu s asi pětatřicetiletým muže, který nesl batoh. V oddělení s drogistickým zbožím posléze odcizili dámské šampóny a parfémy, které muž  uložil do batohu. Dále se přemístili do oddělení cukrovinek, kde si vzali několik bonboniér. Spolu s nimi skončily v batohu i alkohol a energetické nápoje. Povedené dvojice si všimly prodavačky, které vše oznámilyvedoucí. Ta se dvojici snažila za pokladní zónou zadržet, což se jí však nepodařilo. Oba i s lupem za 1.521 korun utekli a následně odjeli.
 
Podobně „nakupoval“ další nepoctivý zákazník v Jičíně. V tomto případě se jednalo o asi pětadvacetiletého muže, který si v prodejně se sportovním zbožím vyzkoušel několik mikin. Nakonec si jednu vybral s tím, že se pro ni určitě vrátí.  Po chvíli však obsluhující pracovnice pochopila, že už se nevrátí. Nemohla totiž najít zeleno-šedou mikinu v hodnotě 1.395 korun, kterou si muž rovněž zkoušel. Jediné, co v převlékací kabině našla,  byl plastový čip, který měl mikinu před krádeží ochránit.
V obou případech se jedná o přestupky proti majetku, za což pachatelům ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.  
 
Aktualizace 17. října 2012 :
 
Novopackým policistům se podařilo v úterý 16. října ustanovit muže i ženu, kteří v úterý 9. října ráno odcizili v jedné z bělohradských prodejen zboží v hodnotě 1.521 korun. Jedná se o devatenáctiletou slečnu a čtyřiatřicetiletého muže. Policisté teď zjišťují, zda nemají podobných krádeží na svědomí více.
Bez jména nezůstal ani "zákazník" z Jičína,  který v jedné z prodejen odcizil mikinu v hodnotě 1.395 korun. V tomto případě se jedná o místního, třiadvacetiletého mladíka, který nekradl poprvé. Z tohoto důvodu ho soudkyně Okresního soudu v Jičíně poslala na 14 měsíců do věznice v Hradci Králové.   více .....
 
nprap. Hana Klečalová
10. října 2012 v 12:35
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem