Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Pohřešovaná dívenka NALEZENA

Policie naléhavě žádá veřejnost o pomoc a spolupráci při pátrání po 8leté holčičce. 

Pohřešování dívenky oznámila matka na tísňovou linku 158 dnes krátce po 11. hodině. Anglicky hovořící školačka odešla podle prvotních informací z domova časně ráno a to bez finančních prostředků, dokladů i bez mobilního telefonu. Bližším šetřením v rodině kriminalisté zjistitli, že by se mělo jednat o dítě v pěstounské péči, které mělo podobné tendence k útěkům již v minulosti.

S ohledem na nízký věk pohřešované se do pátrací akce zapojili vzápětí policisté z celé Prahy, strážníci Městské policie i pracovníci dispečinku Dopravního podniku hl. m. Prahy. Policistům se dosavadním využitím vlastních pátracích prostředků a metod nepodařilo dívku nalézt. Vzhledem k tomu se nyní prostřednictvím médií obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci.

Jakékoli poznatky k pohybu či místu výskytu pohřešované dívenky přijmou policisté tísňové linky 158.

AKTUALIZACE v 16:30 hod.:

Jelikož se ani po několika hodinách nedaří školačku nalézt, označují kriminalisté případ jako DÍTĚ V OHROŽENÍ. Opakovaně tak žádají občany a veřejnost o pomoc. Jakoukoli, byť sebemenší, stopu a informaci k pohybu či možnému místu výskytu pohřešované dívenky přijmou policisté kterékoli policejní služebny nebo přímo operátoři tísňové linky 158.
Policie za případnou pomoc děkuje.

AKTUALIZACE ve 22:00 hod.:

Krátce před 22. hodinou si policisté a strážníci mohli oddychnout. Jeden z volajících operátorovi tísňové linky 158 oznámil, že pohřešovanou dívku vidí na zastávce tramvaje Malostranská. Operační důstojník informaci okamžitě předal hlídkám, které ji vzápětí ověřily a ohlásily z místa úspěšné ukončení pátrací akce. Nalezenou a zjevně nezraněnou dívku policisté převezli na kriminální policii, kde na ni čekala její pěstounka. Kriminalisté budou okolnosti celého případu ještě důkladně prověřovat.

Pražská policie touto cestou děkuje médiím i veřejnosti za zájem a neocenitelnou pomoc!

mjr. Mgr. Andrea Zoulová

vytisknout  e-mailem