Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Podezřelý muž z cyklostezky dopaden

MLADOBOLESLAVSKO - Pátráme po pachateli incidentu na cyklostezce 

AKTUALIZACE
Mladoboleslavským kriminalistům se podařilo během velmi krátké doby vypátrat podezřelého muže, který v úterý 22. února 2022 napadl 51letou ženu u cyklostezky v Benátkách nad Jizerou.

Usilovnou prací kriminalistů, a i díky spolupráci s městem Benátky nad Jizerou se jim podařilo podezřelého 23letého muže ztotožnit a dopadnout. Včerejšího dne muže zadrželi a dnes proti němu zahájili trestní stíhání a obvinili ho z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Současně kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného muže do vazby. 

Obviněný muž byl již v minulosti za násilnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a ve vězení si odpykal 2letý trest.

V případě prokázání viny a odsouzení mu nyní hrozí až 10letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
25. února 2022

------------------------------------------------------------------------------

Mladoboleslavští kriminalisté se od včerejšího odpoledne zabývají okolnostmi napadení ženy neznámým mužem, k němuž došlo na cyklostezce v Benátkách nad Jizerou.

K této události došlo v úterý 22. února, okolo 14. hodiny, na cyklostezce v ulici Tovární, poblíž prodejny brusiva. Po této trase šla poškozená 51letá žena, kde byla oslovena neznámým mužem, sedícím na lavičce. Ten ji požádal o cigaretu, avšak žena odvětila s tím, že nemá a pokračovala dál. V tu chvíli k ní zezadu přistoupil neznámý agresor, který ji nezjištěným předmětem udeřil do oblasti tváře a tím ji způsobil drobné řezné poranění.

Poškozenou ženu transportoval vrtulník do jedné z pražských nemocnic, nicméně ale nikoliv kvůli zranění, které ji způsobil zatím neznámý muž, ale z toho důvodu, že se její zdravotní stav zhoršil zřejmě kvůli jejímu onemocnění, s nímž se léčí.

V souvislosti s touto událostí se obracíme na všechny občany s žádostí o pomoc při ztotožnění pachatele a následně jeho dopadení. Mělo by se jednat o muže tmavší pleti, ve věku asi 25 až 30 let. Na sobě měl mít šedou mikinu s kapucí, kterou měl nasazenou na hlavě. 

Pokud jste včera na cyklostezce a jejím okolí zahlédli muže takové či podobného popisu a máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte nás na tísňové lince 158.

Děkujeme předem!

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
23. února 2022

vytisknout  e-mailem